Jegyvásárlás

A pulzArt idei kiadása változatos zenei világok megismerésére hívja közönségét. Különleges koncertélményt ígér a magyarországi Szent Efrém Férfikar szeptember 15-i fellépése is. Műsoraikban – vallják – a régi és új zenei formák, technikák találkoznak.

Az ősi bizánci zenei himnuszoktól kezdve, a modern hangzású köntösbe öltöztetett dallamokon át, csodálatos zenei világokban utazhat majd a közönség. A műsorban szakrális és világi zenék is megszólalnak. Gyere és ne maradj le az Efrém-élményről!

A számos díjnak és elismerésnek örvendő Szent Efrém Férfikar egy szellemi műhely, ahol a tagok egymás személyiségéből, hangi adottságaiból és sokféleségéből táplálkoznak. 

Magyarország legnépszerűbb énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész-díjas Bubnó Tamás. A nyolctagú Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt. Innen egyenes út vezetett Liszt Ferenc ismeretlen, de végtelenül gazdag férfikari műveihez, majd pedig Bartók Béla férfikórusra írt zseniális darabjaihoz. 

Számos belföldi és külföldi rangos fesztivál-fellépés hatására több kortárs zeneszerző hallotta, és szerette meg a Szent Efrém Férfikar egyedi hangzását – ennek köszönhetően többen komponáltak műveket a kórusnak. Nem múlik el Szent Efrém-koncert modern és kortárs zenei kompozíciók előadása nélkül.

A nyolctagú együttes rendszeresen koncertezik Magyarországon és világszerte. Tizenhárom lemezük jelent meg. Az együttes tagjai sokoldalú kamaraénekesek, akik átiratokat, átdolgozásokat és saját műveket is készítenek a Szent Efrém Férfikar számára.

Művészeti vezetők: Bubnó Tamás és Bubnó Lőrinc

Időpont: 2023. szeptember 15., péntek, 20:00 óra
Helyszín: Tamási Áron Színház, nagyterem
Jegyárak: 30 és 15 lej
Jegyek IDE kattintva kaphatók.