Cumpără Bilete

Davy vine din lumea teatrului iar Kristin este dansatoare profesionistă, colaboratoare a numeroase companii de dans printre care și Cirque du Soleil.
Cuplul McGuire conduce un studio creativ premiat care realizaeză experiențe vizuale unice prin instalații de artă și proiecte teatrale. Lucrările lor hibride de artăsunt fantezii delicate realizate din materiale fragile care sunt aduse la viață cu ajutorul proiecțiilor digitale și povestirii.
The Icebook este prima proiecție 3d pe o carte pop-up din lume, o instalație teatrală ce prezintă o fabulă mută prin combinarea cartonului, a proiecției digitale și a muzicii. Ziua fiecare din cele 11 pagini este nu mai mult decât o colecție de carton alb decupat, dar când se sting luminile și lumina din proiector atinge paginile cărții, aceasta prinde viață ca prin magie, în fața ochilor publicului desfășurând o poveste despre călătoria unui om prin sălbăticie. Rezultatul este o experiență vizuală intimă în care întregul este întotdeauna mai mare decît părțile din care este alcătuit.
În afară de Icebook, familia McGuire va debuta la festival cu două instalații video (Psycho, Jam Jar Fairies).

16-17 Septembrie, 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00 / Teatrul Tamási Áron – Klub

Website: http://www.davyandkristinmcguire.com

 

Jam Jar Fairy
Jam Jar Fairies este o instalație realizată la cererea Royal Shakespeare Company, în care opt zâne interpretează o compoziție polifonică prin lovirea borcanelor. În afara acestui rol, zânele funcționează și ca statui independente. În borcanele de gem stau suspendate zâne holografice care ocazional bat în sticlă și împrăștie praf magic.

 

Psycho – Homage to Hitchcock
Psycho este reproducerea unei scene din celebrul film de Alfred Hitchcock cu ajutorul hârtiei și a luminii.
Scruta instalație prezintă momentul în care personajul feminin este omorât cu un cuțit în baie de un atacator necunoscut. Însă în versiunea McGuire crima este privită de către public din perspectiva martorului ocular care vede siluetele care apar în fața ferestrelor casei. Efectele sonore sunt și ele aceleași pe care le-a folosit și regizorul filmului, sunetele tensionate ale viorii, violei și violoncelului evocă atmosfera originală a peliculei.

Artiști Similari

Vijor – interactive lightpainting installation

Cele mai bune animații ale Festivalului Internațional de Scurtmetraje BuSho

16 septembrie 2016

Ruinele Imperiului Roman