Jegyvásárlás

Davy színházi és filmes közegekben mozog, Kristin pedig képzett táncos, aki olyan nemzetközi társulatoknál lépett fel, mint például a Cirque du Soleil.
A McGuire páros egy díjnyertes kreatív stúdiót vezet, amely keretén belül installációkat és színházi, illetve egyedi vizuális élményekre törekvő projekteket hoznak létre.
Hibrid művészeti alkotásaik finom, törékeny anyagokból épített filigrán fantáziák, amelyek pillanatnyilag életre kelnek a digitális vetítés és a csendes mesemondás által.
Az Icebook a világ első 3D mapping pop-up könyve, egy színházi installáció, amely egy néma mesét ábrázol a papír pop-up, a vetítés és a zene kombinációja révén.
Nappal a 11 oldalt mindegyike nem több, mint egy pár láb magas kézzel kivágott pop-up, de amikor a lámpák kialszanak és a vetítés megjelenik a könyv oldalain, a papír felület varázslatosan életre kel és egy sötét, atmoszférikus történet bontakozik ki egy férfi utazásáról a vadonban. Az eredmény egy intim, 20 perces vizuális élmény, ahol az egész alak észlelete több a részek egyszerű összegénél.
Az Icebook-on kívül a McGuire család két videó installációval (Psycho, Jam Jar Fairy) is bemutatkozik a fesztiválon.

Szeptember 16-17., 16:00, 16:30, 17:00, 17:30, 18:00 / Tamási Áron Színház – Klub

Website: http://www.davyandkristinmcguire.com

Jam Jar Fairy

A Jam Jar Fairies (befőttes üveg tündérek) eredetileg a Royal Shakespeare Company-nek megbízásából készített installáció, amelyben nyolc tündér többszólamú kompozíciót hoz létre az üvegen kopogtatva. A tündérek ezen túl önállóan videó szoborként működnek. A befőttes üvegben egy tündérport szóró, üvegfalat kopogtató, holografikusan vetített tündér lebeg.

Psycho – Homage to Hitchcock
A Psycho egy jelenet reprodukciója a legendás Hitchcock filmből, papír és a fény segítségével.
A pár perces installáció a „Psycho” döntő pillanatát mutatja meg, amikor a női karaktert leszúrja egy ismeretlen támadó a zuhany alatt. De a McGuire verzióban az erőszakos gyilkosságot a közönség szemtanúként nézi végig a bűncselekmény helyszínéül szolgáló épület ablakjaiban megjelenő árnyakat követve. Hangulati aláfestésként a Hitchcock által is előszeretettel használt, vészjóslóan csikorgó hegedű, brácsa, cselló idézi film a hangulatát.

Hasonló Fellépők

2016. szeptember 16.

Vijor – interaktív fényfestő installáció

2016. szeptember 18.

BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál legjobb animációi

2016. szeptember 16.

A Római Birodalom romjai