Florin Iaru, unul dintre cei mai cunoscuți autori contemporani români, va fi invitatul unei seri literare, găzduită de Ceainăria Tein din Sfântu Gheorghe, în cadrul ediției din acest an a festivalului de arte contemporane pulzArt. Întâlnirea cu publicul covăsnean va avea loc vineri, 1 septembrie 2017, de la ora 18. Interlocutorul invitatului nostru va fi criticul literar și universitarul brașovean Adrian Lăcătuș.

Poet, prozator, publicist, jurnalist și redactor la săptămânalul satiric „Cațavencii”, membru emblematic al generației optzeciste, Florin Iaru (n. 1954, București) a debutat în 1981 cu volumul de poezii „Cântece de trecut strada”, apoi, alături de Mircea Cărtărescu, Traian T. Coşovei şi Ion Stratan, a publicat volumul „Aer cu diamante” (1982).

Scriitor prolific, cu mai multe apariții în ultimele decenii („La cea mai înaltă ficţiune”, 1984; „Înnebunesc şi-mi pare rău”, 1990; „Poeme alese”, 2002; „Povestiri cu final schimbat”, 2013; „Fraier de Bucureşti”, 2011, 2015), s-a prezentat în fața publicului cititor cu o nouă carte cu ocazia ediției din acest an a târgului de carte Bookfest 2017, fiind vorba de volumul de proză intitulat „Sînii verzi”.

Întrebat, într-un interviu, cum s-a născut povestea care dă titlul cărții, autorul a răspuns astfel: „Chiar am cunoscut o fată foarte mișto, deșteaptă, frumoasă, talentată, care suferise crunt în adolescență din cauza asta. Acum, la maturitate, râdea. Dar asta nu înseamnă că meandrele concretului din suflețelul ei de adolescentă nu s-au contorsionat. Există, apoi, o neîncredere funciară a omului tânăr în propria identitate. Sunt lucruri pe care le vedem numai noi, cu imaginația și complexele noastre, și care pentru ceilalți sunt ori invizibile, ori seducătoare. Brusc, povestea a crescut singură, nu a mai fost nevoie decât de băiatul care să lumineze fata.” (în: Evenimentul zilei, 17 mai 2017)

Despre cea mai recentă carte a lui Florin Iaru, dar și despre volumele anterioare, vor avea ocazia cei interesați să-l asculte pe autor și să discute cu acesta la Sf. Gheorghe, la întâlnirea cu publicul din cadrul pulzArt.

Artiști Similari

3 septembrie 2017

Szabó Róbert Csaba întâlnire cu publicul

2 septembrie 2017

Selecție scriitori: discuții, lecturi

2 septembrie 2017

Cultura fotbalului: meciul scriitorilor maghiari și al membrilor Teatrului Tamási Áron