În cadrul celui de-al doilea eveniment, susținut de la ora 17:00 la Ceinăria Tein, profesorul universitar Részeg Imola va sta de vorbă cu Szabó Róbert Csaba despre activitatea acestuia, lumea sa creatoare, și în principal despre primul roman al scriitorului, Alakváltók, publicat în 2016. Într-un sens mai larg, se referă la România aflată sub domnia lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, dar de fapt se referă la acele schimbări prin care oamenii trec în urma constrângerii de a respecta puterea autorității. Autorul scrie despre această carte: „M-a atras această lume fiindcă am văzut o poveste de aventură. Am vrut să scriu o carte asemenea celor care mi-a făcut plăcere să le citesc în copilărie: să fie cu împușcături.”

Scriitorul născut în anul 1981, în localitatea Boghiș, cu domiciliul în Târgu Mureș, a debutat în 2006 cu volumul de nuvele intitulate Az egész Antarktisz kontinens (a látás, a hallás, az ízlelés, a hang, a tapintás és a szív elvesztése) (trad. Întreaga Antarctică este un continent – pierderea vederii, auzului, gustului, sunetului, atingerii și a inimii), fiind urmat de alte trei cărți (Kutyák birodalma (Imperiul Câinilor), 2009; Temetés este tízkor (Înmormântare seara la zece), 2011; Fekete Dacia (Dacia Neagră) – Erdélyi rémtörténetek (Povești de groază din Transilvania), 2012). Pe lângă activitatea sa literară, din 2005 este editorul responsabil de pagina de internet a revistei literare Látó din Târgu Mureș, iar din 2008 până în 2010 a fost redactor-șef adjunct. Pe lângă volumele sale de proză, este și autorul unor drame, piese de radio și scenarii. A fost premiat cu numeroase recunoașteri profesionale și burse de prestigiu, cum ar fi Premiul Csiki László (2012), Premiul Pro Cultura Târgu Mureș (2016) și Premiul Mészöly Miklós (2017).

Evenimentele literale din cadrul al 5-a ediție a festivalului de arte contemporane pulzArt sunt susținute de Societatea Scriitorilor din Ungaria (Szépírók Társasága).

Artiști Similari

2 septembrie 2017

Selecție scriitori: discuții, lecturi

2 septembrie 2017

Cultura fotbalului: meciul scriitorilor maghiari și al membrilor Teatrului Tamási Áron

2 septembrie 2017

Bélaműhely (Atelier Béla) (HU): Atelier de creare instrumente muzicale și jocul de-a „dirijorul”