Preferi să asculţi un concert cu ochii închişi sau deschişi? Există muzică care poate să emoţioneze cu adevărat, să pătrundă până în sufletul omului şi poate fi ascultată doar în întuneric. În schimb, există şi muzică care poate fi comparată cu un război, simţi cum te bombardează.
Dar ce se întâmplă când le primeşti pe toate acestea, la un loc?

Muzica lui Lajkó Félix este greu de încadrat într-o anumită categorie de gen sau stil, căci poţi să descoperi în ea muzica clasică, motive folclorice maghiare şi ale altor popoare est-europene, jazz şi blues. În schimb, ceea
ce reuşeşte să unească aceste elemente care, la prima vedere par foarte îndepărtate, este virtuozitatea şi puterea de creaţie a lui Lajkó Félix, şi sugestivitatea lui care impresionează publicul.
Artistul violonist, cu cel de-al 13-lea album al său, revine la primul lui instrument, la ţiteră. Albumul lui Lajkó apărut în luna aprilie, „Mező” , în urma voturilor specialiştilor, a fost ales pe primul loc al topului World Music Chart Europe – aceasta este muzica pe care o putem asculta la festivalul pulzArt.

www.lajkofelix.hu

www.facebook.com/lajkofelix

Artiști Similari

Háy come Beck – Háy János és Beck Zoltán (30Y) estje

Mellettem elférsz – Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András

The Qualitons