Lajkó Félix zenéjét nehéz műfaji vagy stiláris kategóriába sorolni, ugyanis éppúgy megtalálhatók benne a klasszikus zene, a magyar és más kelet-európai népzenék motívumai, a dzsessz és a blues, ami pedig ezeket a látszólag egymástól távoli elemeket képes összekötni, az Lajkó Félix virtuozitása és játékának sodró ereje, a közönségre ható szuggesztivitása. A vajdasági hegedűművész 13. albumán visszatér első hangszeréhez, a citerához. A Fonó gondozásában idén áprilisban megjelent Mező című albumot augusztusban a szakemberek szavazatai alapján a nemzetközi világzenei toplista élére választották.

„Berakjuk a CD-t, megnyomjuk a lejátszógombot, és három másodpercen belül beszippant, majd felröppent minket egy hangokból álló forgószél, Lajkó Félix citerajátéka” (mno.hu 2013.07.07.)

Lajkó Félix a vajdasági Topolyán született 1974-ben. Zenekedvelő családban nevelkedett, amelynek korábban egyetlen tagja sem választotta a zenélést élet- és szakmai hivatásul. Első hangszere a citera volt, amellyel tíz éves korában ismerkedett meg.

Lajkó Félix – hegedű,citera
Brasnyó Antal – brácsa
Kurina Ferenc – nagybőgő
Kurina Mihály – cimbalom

szeptember 7., szombat, 20.00 h, Tamási Áron Színház – Nagyterem

www.lajkofelix.hu

www.facebook.com/lajkofelix

Hasonló Fellépők

Háy come Beck – Háy János és Beck Zoltán (30Y) estje

Mellettem elférsz – Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András

The Qualitons