Ce se poate spune despre Peer Krisztián, în afară de cele spuse de el însuși? Poate că nu este o exagerare să spunem că rar ne întâlnim cu un artist cu un astfel de clarviziune și autoreflecție, care vorbește la fel de deschis despre momentele cele mai intime ale vieții sale, cât și despre moartea iubitei, care i-a inspirat noul volum, despre scena literaturii maghiare contemporane și locul său în această „groapă de gunoi“ sau acest „bazin mic” deoarece nu are curaj pentru „bazinul mare”.

După 15 ani de tăcere literară, în 2017, prin apariția unui volum nou, Peer Krisztián semnalează că este încă în viață și că mai are despre ce să vorbească. Volumul intitulat „42” a fost lansat anul acesta, în cadrul Editurii „Jelenkor”, de Ziua Poeziei, înainte de aniversarea celei de-a 43-a zi de naștere a poetului și înainte de aniversare a decesului iubitei sale.

Poetul vizitează pentru prima oară municipiul Sfântu Gheorghe în cadrul celei de-a 5-a ediții a Festivalului pulzArt, iar din interviul de mai jos, realizat în limba maghiară, puteți afla de ce ne așteptăm la o experiență extraordinară cu ocazia acestei discuții.

http://konyves.blog.hu/2017/04/07/peer_krisztian_el_akartam_kerulni_a_sorsomat_bassza_meg

Evenimentele literale din cadrul al 5-a ediție a festivalului de arte contemporane pulzArt sunt susținute de Societatea Scriitorilor din Ungaria (Szépírók Társasága).

Artiști Similari

3 septembrie 2017

Szabó Róbert Csaba întâlnire cu publicul

2 septembrie 2017

Selecție scriitori: discuții, lecturi

2 septembrie 2017

Cultura fotbalului: meciul scriitorilor maghiari și al membrilor Teatrului Tamási Áron