Ai vrea să încerci soundburgerii, bicitoba, lavoarokoto-ul, ghetomarimbula, saxofonul-cană de stropit, flautul-volan, câinele de lemn, câinele de hârtie și multe alte instrumente interesante? Apoi, ai dirija orchestra care cântă la aceste instrumente? Atunci vino sâmbătă și duminică dimineaţă în piața centrală din Sfântu Gheorghe!

Membrii trupei atelierului Béla creează instrumente producătoare de sunete din deșeuri industriale, obiecte uzate, butoaie, conducte, biciclete și piese de calculator, lavoare, tigăi și cutii de carton. Dintre cele peste douăzeci de instrumente ale orchestrei, trei sunt unice în lume. Pe lângă concerte și opere de teatru, vor susține și ateliere pentru copii și adulți. Ca parte a celei de-a 5-a ediții a festivalului pulzArt, cei interesați sunt așteptați chiar și la două ateliere.

La atelierul de creare instrumente muzicale, participanții pot învăța să creeze instrumente care produc sunete din simple obiecte, pot afla posibilitățile și combinațiile de redare a sunetelor.

Cei interesați pot face cunoștință cu termenul și practica upcycling-ului, adică reciclare și instrumente muzicale create manual, și prin instrumentele dobândite pot de asemenea să-și însușească bazele simple ale jocurilor muzicale.

În cadrul jocului de-a „dirijorul”, orchestra așteaptă ca publicul să-i îndemne la muzică. Candidații la funcția de dirijor vor îndemna muzicienii la joc prin gesturi, mimică, postură și mișcări. „Nu e nimic altceva de făcut, se urcă pe o cratiță de musaca, se dă din mâini și picioare, se mișcă corpul, se fac mutre, și toate acestea sunt înțelese de fiecare muzician, ei sunt atenți la fiecare vibrație și toarnă ceea ce văd într-o formă acustică, începe muzica, toată lumea e fericită.”

În acest joc, toată lumea își poate cânta propria muzică. Important este jocul încrederii, producerea de sunete, atenția concentrată și bucuria jocului comun. Jocul de-a „dirijorul” din cadrul atelierului Béla este un miracol care trebuie experimentat de toată lumea.

Artiști Similari

3 septembrie 2017

Quidbop

1 septembrie 2017

küb_beat

3 septembrie 2017

Grid