vineri, 11 decembrie, 17.00, Casa de cultură Kónya Ádám

Filmul spune povestea lui Patrascu, care, dupa ce are ghinionul de a fi unicul martor la o altercatie domestica ce se sfarseste cu o crima, trebuie sa infrunte doi „vecini” foarte apropiati: unul este ucigasul, celalalt este propria sa constiinta. Patrascu, si atat. Are probabil vreo 50 de ani.

In prima ora din film nu-i aflam prenumele, pentru ca sotia lui Olga il striga „Patrascu”, iar fiul sau, Matei, – „tata”. Tot asa il stiu si clientii lui: Vrei sa iti inmatriculezi masina? Ti-ai pierdutactele de inmatriculare? Suna-l pe Patrascu. Se ocupa el de toate.

Intr-o vineri dimineata, in timp ce urca scarile spre casa, aude o cearta violenta intre un barbat si o femeie din unul dintre apartamentele de la etajul doi. Zgomotul se opreste brusc, iar in holul blocului apare Vali, un vecin. Patrascu saluta fastacit si isi continua drumul pe scari fara niciun cuvant.

Se schimba, isi aranjeaza dosarele cu hartiile pentru ziua respectiva, ii pune apa si mancare cainelui si pleaca. Cand se intoarce de la serviciu, Patrascu vede cu surprindere politia si vecinii adunati in fata blocului. Laura, tanara de la etajul doi, a fost gasita moarta in apartament, ca urmare a unei lovituri la cap.

Detalii: http://www.unetajmaijos.ro/

Artiști Similari

Lumea e a mea