Pe data de 15 septembrie, joi, începând de la ora 15.00, Sztakics Éva-Judit, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe va deschide în Noua Piața Centrală în mod oficial cea de a patra ediție a festivalului pulzArt.

În Anul imaginii, festivalul pulzArt va explora, chiar de la primul moment, ce anume adaugă vizualitatea la muzică, teatru, literatură, cum anume influențează o puternică prezență vizuală creația. După deschiderea oficială pornim la un turneu ”VitrinArt” în centrul orașului și vom vizita 7 magazine a căror vitrine au fost reamenajate înainte de festival de către artiști profesionali: magazinul de cadouri Júlia, magazinul de îmbrăcăminte pentru bărbați Luxor, Magazinul de apicultură, Magazinul pentru copii Dajka, Magazinul de artizanat, Magazinul bio Natur Island și Magazinul second hand Bubu Cris. În timpul turului de vitrine vom putea discuta cu artiștii și proprietarii magazinelor privind procesul de creație.

O atracție specială a turului VitrinArt este că ne oprim și la ”zidul” lui Dan Perjovschi. Perjo, așa cum este recunoscut la nivel mondial, participă la festival nu numai cu un Artist talk, întâlnire cu publicul, ci va desena o parte dintr-un zid situat pe strada Petőfi Sándor, nr. 10 (în curtea pensiunii Ferdinand). Procesul de creație se întâmplă în perioada festivalului și este deschis pentru toată lumea, dar trebuie să fim atenți, deoarece, vorba lui Perjovschi, „Dan desenează ocazional între orele 11-19, cine are noroc îl prinde la lucru, cine nu, nu”…

Galerie