Szeptember 15-én, délután 3 órakor Sztakics Éva-Judit alpolgármester nyitja meg hivatalosan is a 4. pulzArt kortárs összművészeti fesztivált Sepsiszentgyörgy főterén.

A pulzArt fesztivál a Kép évében arra keresi a választ, hogy mit ad hozzá a vizualitás a zenéhez, színházhoz, irodalomhoz, hogyan befolyásol egy alkotást az erőteljes képi jelenlét. E kérdéskör megválaszolásához tehet lépéseket a fesztivál-látogató, ha rögtön az elején belevág a pulzArtba. A főtéri megnyitót követően VitrinArt túrára indulunk Sepsiszentgyörgy központjában és meglátogatunk hét olyan boltot, amelyek kirakatait hivatásos művészek alakítottak át a fesztivált megelőző napokban: Júlia ajándékbolt, Luxor férfi divatárú, Méhészeti szaküzlet, Dajka bababolt, Kézműves bolt, Natur Island biobolt és Bubu Cris turkáló. A belvárosi kirakat-túra során a művészekkel és a boltosokkal beszélgethetünk a koncepciókról és a munkafolyamatról.

A VitrinArt körút egyik érdekessége, hogy utunkba esik Dan Perjovschi fala is. Perjo, ahogyan mindenki ismeri Románia nemzetközileg leghíresebb képzőművészét, nem csak egy közönségtalálkozóval vesz részt a fesztiválon, hanem falat is rajzol nekünk a fesztivál ideje alatt, mégpedig a Petőfi Sándor utca 10 sz. alatti épület egyik belső falát (Ferdinánd panzió udvara). Saját szavaival élve: „Dan időnként rajzolni fog, 11 és 19 óra között, aki szerencsés, elkapja munka közben, aki nem, nem..”.