Joi, 19 septembrie, este prima zi a Festivalului de Arte Contemporane pulzArt care, așa cum ne-a obișnuit, aduce în fața publicului covăsnean evenimente culturale deosebite prin ineditul și nonconformismul ce le caracterizează. 

Cel mai așteptat moment al zilei este concertul de deschidere, de la ora 18:00, susținut în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”, de grupul muzical Ishmael Ensemble din Marea Britanie, cunoscut pentru combinațiile melodioase dintre ritmurile de jazz și cele electro. Evenimentul muzical este urmat de aventura a doi clovni într-o lume de carton, în spectacolul de teatru Coulrophobia, care se va desfășura începând cu ora 20:00 în Studioul de dans Háromszék. Actorii britanici ai companiei Pickled Image vor putea fi urmăriți și vineri, 20 septembrie, de la ora 19:00, când este programată o a doua reprezentație.

Ziua de vineri, 20 septembrie, abundă de evenimente care se întind din Őrkő, unde doritorii vor putea vedea scene de teatru comunitar în aer liber, într-un spectacol intitulat Play Mobile, până în centrul orașului, unde au loc întâlniri literare, ateliere, proiecții de film și surprize muzicale ambientale. Un moment culminat al zilei de vineri este întâlnirea cu scriitoarea Lavinia Braniște, cunoscută îndeosebi de cititorii de la noi pentru romanul „Interior zero”. Evenimentul va începe de la ora 17:00, în Ceainăria Tein, unde va fi prezent și critical literar Adrian Lăcătuș.

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 18:00, în Studioul de dans Háromszék, se vor pune pe tapet probleme diverse ale sistemului educațional din România într-un one woman show susținut de actrița Mihaela Rădescu și intitulat sugestiv „Limite”. Iubitorii de jazz vor avea privilegiul de a se bucura de un concert rar, cum este cel susținut de grupul muzical francez Cédric Hanriot Trio, care combină curente jazz, pop și groove. Acordurile artiștilor vor răsuna în curtea de la Szimpla, unul dintre cele mai primitoare locuri din oraș.

Ultima zi de pulzArt va fi la fel de plină de evenimente, între care se detașează concertul de închidere, „Live with Strings”, care va începe de la ora 21:00. Momentul ce va marca finalul celei de-a VII-a ediții pulzArt se anunță sectaculos prin prisma faptului că, pe lângă prezența compozitorului și interpretului cu origini georgiene și elvețiene, cunoscut drept „Kordz”, melomanii se vor putea delecta și cu prezența altor zece artiști locali cu instrumente cu corzi. Împreună, aceștia vor umple sala mare a Teatrului „Tamási Áron” de acorduri inedite de muzică simfonică armonios îmbinată cu muzica electronică.

Pe toată durata festivalului, vor putea fi vizionate expoziții cu intrare liberă, precum cea de la Sala Magma, denumită „Invisible Presence 2.0”, care constă în lucrări ce permit apropierea de arta contemporană, încearcând să conecteze două colecții îndepărtate geografic, sau expoziția fotografică, „Mania reflecției”, realizată de Erika Pereszlényi din Ungaria.

Interesant este și atelierul de confecționare a colajelor, susținut de Levente Benedek în holul Teatrului „Tamási Áron”, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 11:00 – 17:00.

De asemenea, în spațiul public central, pe toată durata festivalului, vor fi expuse trei instalații publice care vor surprinde deopotrivă publicul de la pulzArt și simplii trecători. Astfel, Bartha Beáta va expune o instalație denumită „A(maze)”, care va servi drept punct de întâlnire și loc de odihnă pentru cei prezenți în centrul orașului, Fekete Bálint va prezenta proiectul „Ballance”, un copac uscat, pe trunchiul căruia sunt așezate mai multe discuri din diverse materiale prin rotirea cărora se aprind ledurile amplasate de-a lungul ramurilor, iar Benedek Levente va atrage atenția asupra reciclării deșeurilor de hârtie printr- o instalație în aer liber intitulată  „Paradisul pierdut”.

Programul pulzArt7 include de asemenea teatru de păpuși și proiecții de film care merită vizionate. Detalii și informații suplimentare privind artiștii invitați și întregul program al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.pulzart.ro. Cei care încă nu au apucat să își cumpere bilete la evenimentele preferate din festival o mai pot face accesând site-ul www.biletmaster.ro .

Așadar, în zilele următoare, Sfântu Gheorghe petrece cu muzică bună și numeroase evenimente artistice care nu trebuie ratate.