Az első alkalommal megszervezett kortárs összművészeti fesztiválon nemcsak a meghívott előadók, hanem a helyi alkotók is helyet kapnak. Éppen ezért szimbolikus értékű, hogy szeptember 5-én, csütörtök délután 16 órakor az Erzsébet parkban a Szöveg a köztéren című csoportos kiállítás megnyitójával indul a fesztivál. A Városimázs Iroda és Damokos Csaba képzőművész közös ötlete alapján a Szöveg és a kép találkozása jeligével 17 képzőművész és íróemberből álló alkotópáros közösen jelenítenek meg szövegeket köztéren. A kezdeményezés célja a kiállításra kerülő alkotások által olyan embereket is megszólítani, akik életében az olvasás nem foglal el központi szerepet, de olyanokat is, akik szeretnek olvasni és inspirálóan tud hatni rájuk egy ilyen találkozásból született alkotás.

Alkotópárosok:
Damokos Csaba (képzőművész) és Váry O. Péter (író, újságíró)
Dávid Eszter (reklámgrafikus) és Nina Ţînţar (dramaturg, újságíró)
Henning János (fotóművész) és Kiss Bence (slammer)
Hervai Katalin (grafikus) és Czegő Zoltán (író, költő, újságíró)
Kolumbán Hanna (képzőművész) és Müller Henrietta (költő, slammer)
Kónya Attila (képzőművész) és Szonda Szabolcs (költő, műfordító)
Kónya Attila (képzőművész) és Kiss Bence (slammer)
Kónya et Kónya Ponopol és Müller Henrietta (költő, slammer)
Kopacz Hanna és Csinta Áron (slammer)
Kusztos Attila (grafikus) és Kiss Bence (slammer)
Málnási Bence és Csinta Áron (slammer)
Musát Arnold és Kali Ágnes (költő)
Petrovits István (szobrászművész) és Magyari Lajos (író, költő, újságíró)
Toró Attila (fotóművész) és Tamás Dénes (író)
Ütő Gusztáv (képzőművész) és Albert-Nagy Örs (költő, zenész, MC)
Vargha Mihály (szobrászművész) és Czegő Zoltán (író, költő, újságíró)
Vargyasi Levente (fotóművész) és Nagy B. Sándor (dramaturg)
Vetró András (szobrászművész) és Czegő Zoltán (író, költő, újságíró)
Vetró Barnabás (képzőművész) és a Városimázs Iroda

Örömzenélés
Zene máshol rövid idő alatt a Hang és szó évének egyik legnépszerűbb programja lett. A szentgyörgyi zenészek jártak már iskolákban, óvodákban, zenéltek autóbuszokon, felléptek a Félszigeten, most pedig a pulzArt összművészeti fesztivál ideje alatt a város közterei következnek az örömzenélésben. A Zene máshol program célja egyrészt olyan sepsiszentgyörgyieket megszólítani, akik nem hallgatnak élő zenét, nem járnak koncertekre, másrészt egész fiatal korban megismertetni a zenét, továbbá egy szokatlanabb formában is kapcsolatot teremteni a város lakói és a helyi zenészek között. A fesztivál ideje alatt naponta 12 és 15 óra között lehet találkozni helyi zenészek, Ferencz Áron, Éltes Áron, Pakot István, Gáspár Álmos, Folker együttes, Ségercz Ferenc, Vitályos Lehel, Csibi Szabolcs, Kelemen István koncertjeivel köztereken. Szeptember 6-án, pénteken 23 órától a Tein Teaházban Háy János magyarországi József Attila-díjas író, költő sepsiszentgyörgyi zenészekkel közösen tart örömzenélést és felolvasást.

Brâncuşi  gyerekeknek – Műhelyfoglalkozás
Az absztrakt formáiról híres szobrászművész két monumentális alkotásának miniatűr, fa változatait kínálják fel a gyerekeknek, hogy újraértelmezzék, rakják és színezzék kedvük szerint. A két részből álló, elméleti ismereteket is átadó foglalkozás célja Constantin Brâncuşi munkásságának megismertetése, illetve a befogadó és a felmagasztalt műtárgy közti kapcsolat fellazítása. A foglalkozást a marosvásárhelyi Monotremu duó vezeti, közösen a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér képzőművészeivel. A szeptember 6-án, pénteken 11.00 órakor kezdődő műhelyfoglalkozásra 9 évesnél nagyobb gyerekeket várnak.

Bezárt rajz
Szeptember 6-án, pénteken 17 órakor nyílik meg a Lábas Házban Barabás Zsuzsa Bezárt rajz című fotókiállítása. A kiállításon szereplő fotók indító ötlete az előítéletekhez és ezeknek a kialakulásához kötődik. Hogyan befolyásolja a másikról alkotott vélményt a külső, a testalkat, bőrszín, ékszerek, tetoválások, mindez kontextus nélkül, illetve a személy életkörülményére, életvitelére utaló információ birtokában. Konkrétan: bűnözőkről és börtönről van szó, de tovább tudunk-e lépni az előítéletek által keletkezett határokon, és a testet a maga esztétikumában szemlélni. A protrék nem egyszerű dokumentumfotók, nem szociológiai kérdésekre keresik a választ. A művész célja a fénykép műtárgyként való értelmezése, a szociológiai utalások másodrangúak.
Barabás Zsuzsa sepsiszentgyörgyi származású fotóművész Kolozsváron diplomázott és mesterizett Feleki Károlynál. 2008-ban és 2009-ben a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjasaként Budapesten tanult, jelenleg Saarbrückenben a Képzőművészeti Főiskola doktori hallgatója, Dr. Prof. Matthias Winzen vezetésével. Munkáim több hazai és nemzetközi folyóiratban megjelentek, számos hazai illetve nemzetközi kiállításon vett részt.

Bemutatkozik a Lakóca
Szeptember 7-én, szombaton 17 órától a Tein Teaházban mutatkozik be Sipos Gaudi Tünde, Hosszú Zoltán, Nicu Barb, Éltes Barna, Madaras Péter a Lakóca Alkotócsoport tagjaként. Egy nagyon fiatal, mondhatni újszülött egyesületről van szó, legalábbis a papírformaságokat illetően. A Lakóca Egyesület életre hívásának és jogi értelemben való megalapításának ötlete hét, olyan tenni akaró és tettre kész fiatal fejében született meg, akik annak ellenére, hogy nem mind Sepsiszentgyörgy szülöttei, ebben a városban élnek és fejtik ki alkotó- és közösségművelő tevékenységüket. Az Alkotócsoport egyik fő célkitűzése a sepsiszentgyörgyi közönség számára ismeretlen, még fel nem fedezett vagy méltatlanul mellőzött fiatal és idősebb értékteremtők felkutatása, felkarolása, támogatása és munkásságuknak, tevékenységüknek megmutatása, népszerűsítése és ezáltal városunk kulturális kínálat-palettájának színesítése. A pulzArt kortárs összművészeti fesztivál keretében a Lakóca Egyesület hét alapítótagja közül az öt képzőművészből álló Lakóca Alkotócsoport mutatkozik be első alkalommal közös név, cél és zászló alatt.

pulzNight party
Az Ex-Charta ad helyet szeptember 7-én, 22 órától a pulzNight partynak, amelyen helyi dj-ék keverik a zenét, a FLaCLoSSLeSS, Bob Poljakov & Marilin, küb_beat, MZR nevek alatt fiatal sepsiszentgyörgyi alkotók, azaz Kusztos Attila, Vetró-Bodoni Barnabás, Szabó Lehel, Kónya Ütő Bence és Sándor Ákos rejtőzik.

Haute Cuisine
Szeptember 8-án, vasárnap a Lábas Házban mutatja be Haute Cuisine című előadását Fatma Mohamed, Veres Nagy Attila és Elena Popa. A kollektív mozgásszínházi performance Alexandra Felseghi és Mircea Laslo forgatókönyve alapján született. A Haute Cuisine a párkapcsolat kialakulásáról szól. A főzés ürügyén a csábítás minden eszközét bevetik a szereplők, így minden érzelmi állapotot végigjárnak: a szerelem – gyűlölet, vonzódás – elutasítás, figyelem – nemtörődömség, beszéd-hallgatás mind, mind a párkapcsolat kialakulásának velejárója.