A pulzArt fesztivál szervezőcsapata olyan lelkes, aktív és kultúraszerető fiatalok jelentkezését várja, akik kipróbálnák magukat a szervezésben és csatlakoznának egy kortárs művészeti programsorozat lebonyolításához. Az önkéntesek feladatai között lesznek kommunikációhoz, közösségi médiához kapcsolódóak, ugyanakkor a fényfestő, animációs, ikonfestő műhelyek levezetéséhez is asszisztenseket keres a fesztivál. Köztéri művészeti installációk és interaktív játékok megvalósítása szintén a választható feladatkörökhöz tartozik. Olyan más szervezési feladatokba is részt vehetnek, amelyek a programok előkészítéséhez szükségesek, így például helyszíni munkák vagy a közönség eligazítása. Az önkéntesek nemcsak díjmentes részvételt nyernek a fesztivál programjaira, hanem olyan értékes szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amelyet a későbbiekben bármilyen területen tudnak hasznosítani.

A www.pulzart.ro honlapról lehet letölteni a jelentkezési űrlapot, amelyet szeptember 8-a éjfélig kell elküldeni a kultura@sepsi.ro címre, vagy személyesen eljuttatni a Városimázs Irodába (1918. December 1. utca, 6. szám). Idén a pulzArt a Kép évében zajlik, így a szervezők arra is kíváncsiak, ki a példaKÉPe a jelentkezőnek. Ennek megfelelően a jelentkezési lapon kell röviden kifejteni, hogy miért éppen az adott személyt választotta példaKÉPének, abban az esetben pedig, ha a jelentkezőnek nincs példaKÉPe, akkor írja le, hogy miért nincsen.

A fesztivál a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program központi eseménye, a négy tematikus év találkozási pontja. Idén a Kép éve van, így  MindenKÉPpen a vizualitás, a képiség köré épülnek a pulzArt történései. A kortárs összművészeti fesztivál idén szeptember 15-18. között zajlik. Ebben az évben a rendezvények, műhelymunkák arra keresik a választ, hogyan egészíti ki, mit ad hozzá a vizualitás a zenéhez, irodalomhoz, milyen is a színház képisége, hogyan befolyásol egy alkotást az erőteljes képi jelenlét, de arra is, hogy a befogadóra hogyan hat a mindent elárasztó vizuál-dömping.

A rendezvény promóvideója: