Beszélgetőtárs: Szonda Szabolcs

Karácsonyi Zsolt (1977) aradi származású kolozsvári költő, műfordító, színház- és irodalomkritikus, a Helikon című szépirodalmi folyóirat főszerkesztője. Legutóbbi, 2010-ben megjelent munkái az Ússz, Faust, ússz! című verskötet és A tér játékai című esszékötet. Verseiben a létköltészetet ötvözi a forma tiszteletével, játékkal és öniróniával.

László Noémi (1973) József Attila-díjas kolozsvári költő, műfordító, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának elnöke. „Az erdélyi poéták ama sorába sorolható, akik Dsida Jenő óta az ut musica poesist össze tudják kapcsolni a mesterségnek szinte kifogástalan tudásával; akik pontosan tudják, mivel lehet kezdeni, zárni a szöveget, hogy versként hasson; ugyancsak tisztában vannak azzal, hogy mindez mégsem elég a vershez” – írja róla Fried István irodalomkritikus. Legutóbbi verskötete a 2013-ban megjelent Föld. Gyermekversek szerzőjeként is kiemelkedőt alkotott (ld. Labdarózsa és Feketeleves című 2010-es köteteit).

Papp Attila Zsolt (1979) lugosi születésű kolozsvári költő, publicista, szerkesztő. „… ritka irodalmi figura, aki szívesen él a fantasztikus irodalom eszközeivel. Amolyan magányos író, nem skatulyázható be semmiféle irodalmi generációba vagy csoportosulásba. Egyedi stílusát eddig megjelent két verskötete, A Dél kísértése (2002) és a Fogadó a senkiföldjén (2008) bizonyítja. Keveset ír és sokat szelektál, színes egyéniség, hiszen költészete mellett kiváló publicisztikái a közéletet is megmozgatják.” – jellemzi a szerzőt az Irodalmi Jelen.

szeptember 7., szombat, 16.00 h, Bod Péter Megyei Könyvtár- Gábor Áron Terem

Hasonló Fellépők

Filip és Matei Florian

Karafiáth Orsolya: Író-olvasó találkozó

Szálinger Balázs: Író-olvasó találkozó