Szeretnéd kipróbálni a hangburgereket, bicklidobot, teknőkotót, gettómarimbulát, öntözőkanna-szaxofont, kormánytilinkót, fakutyát, papírkutyát és számos más izgalmas hangszert? Aztán vezényelnéd is a zenekart miközben ezeken játszanak? Akkor irány Sepsiszentgyörgy főtere szombat és vasárnap délelőtt!

A Bélaműhely zenekar tagjai ipari hulladékokból, kimustrált használati tárgyakból, hordókból, csövekből, bicikli és számítógép alkatrészekből, teknőből, serpenyőkből és papírdobozokból készítenek hangkeltő eszközöket. A zenekar több mint húsz hangszerszáma közül jelenleg három a világon egyedülálló. Koncertezés és a színházi munkák mellett workshopokat is tartanak gyerekeknek és felnőtteknek. Az 5. pulzArt részeként ezúttal két workshopra is várják az érdeklődőket:

A Hangszerkészítő műhelyt látogatók elsajátíthatják az egyszerű használati tárgyakból létrehozható hangkeltő eszközök készítését, megszólaltatási lehetőségeiket és kombinációikat. Az érdeklődők megismerkedhetnek az upcycling, vagyis az újrahasznosítás és a házi-készítésű hangszerek fogalmával és gyakorlatával, valamint újdonsült hangszereink birtokában egyszerű zenei játékok alapjait is elsajátíthatják.

A Karmesterjáték során a zenekar arra vár, hogy zenélésre bírja őket a hallgatóság. A karmesternek jelentkezők gesztusaikkal, mimikájukkal, testtartásukkal és mozdulataikkal veszik rá a zenészeket, hogy hangszereiket megszólaltassák. „Nincs más dolog, fel kell állni egy lecsóslábosra, kalimpálni kézzel-lábbal, mozgatni a testet, pofákat vágni, és ezt a zenészek értik mind, rajta vannak minden rezdülésen, a látványt akusztikus formába öntik, megszólal a zene, mindenki boldog”. E játékban bárki előhívhatja saját zenéjét. A lényeg a bizalomjáték, a hangkeltés, a koncentrált figyelem és a közös zenélés öröme. A Bélaműhely karmesterjátéka egy olyan csoda, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia.

Hasonló Fellépők

2017. szeptember 3.

Quidbop

2017. szeptember 1.

küb_beat

2017. szeptember 3.

Grid