Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál idei kiadása a közösségi részvétel jegyében zajlik, így a közösséget leginkább érdeklő kérdésekkel is foglalkozni igyekszünk ebben az évben.

A társadalmi kiselőadások és nyitott beszélgetések sorozatát romániai magyar kutatók, filozófusok és újságírók nyitják: Ivácson András Áron, filozófus és újságíró moderálásával Tamás Gáspár Miklós, filozófus, oktató, közíró, Nagy Zeni, csillagász, Kustán Magyari Attila, újságíró és Dr. Hubbes László Attila, egyetemi adjunktus fognak beszélgetni a mostanában újult erővel tért hódító összeesküvés-elméletekről és azok hátteréről.

Az „alternatív tények” és „poszt-igazság” korában érdemes megvizsgálni, hogyan működnek a kamuhírek és az összeesküvés-elméletek, és hogy milyen összefüggés van a terjedésük és a közösségi portálok között.

Az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatos viták, megközelítések, a kamuhírek problémája, kritikája, a közösségi portálok hatása, a Facebook Google, Twitter stb. közüzemként való felfogása (azaz, hogy a felhasználóké legyen, ne a Szilícium-völgyben dolgozóké).

Hasonló Fellépők

2017. szeptember 1.

pulzArt Mobile with Traila és Kupás Anna installációk

2017. szeptember 3.

Élet a kapitalizmus után – posztkapitalizmus és kommunizmus-forgatókönyvek

2017. szeptember 3.

Szabó Róbert Csaba közönségtalálkozó