Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Versek, dalok, novellák. Kettős figyelem, közös játék. Kis szerelem, kis küzdelem az apákkal és az anyákkal, nagy küzdelem az idővel. Minden, ami jó, minden, ami rossz. A közös fellépés ősbemutatója egy erdélyi város induló fesztiválján, a pulzArton.

Háy János (1960) József Attila-díjas író, költő, képzőművész, a Palatinus Könyvkiadó alapítója. 1989-ben jelent meg első verskötete Gyalog megyek hozzád sétálóúton címmel. A kötet az 1976-tól 1985-ig terjedő alkotói időszakot zárja le, híres nyitómondata: „Háy János nevű személy nem létezik”. Eddig tizennyolc kötete jelent meg, köztük a Dzsigerdilen című, a török korban játszódó regény, amely prózaíróként, illetve A Gézagyerek, amely drámaíróként tették elismertté szerzőjüket. Az írások mellett megjelennek rajzai, festményei is, köteteit ő maga illusztrálja.

Beck Zoltán (1971) Artisjus-díjas zenész, a 30Y pécsi alternatív rockegyüttes frontembere, civilben egyetemi adjunktus. Stílusteremtő szövegírói, előadóművészi tevékenységével jelentősen hozzájárult az igényes pop-rock kultúra magyarországi térnyeréséhez.

szeptember 5., csütörtök, 21.30 h, Tamási Áron Színház – Új Stúdió

Hasonló Fellépők

Mellettem elférsz – Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András

The Qualitons

Alexandru Tomescu