Zenés pódiumest hagyományról, családról, titkokról, a szó és hang, irodalom és zene együttélése mentén. Az író anekdotázik és felolvas, a muzsikusok pedig a színpadon írnak zenét a megelevenedett mesékhez. Tartalmas, mégis könnyed szórakozás, egy est a hallgatásról, az identitásról és a régi idők szerelmeiről.

Grecsó Krisztián főként Mellettem elférsz című regényéből, de más műveiből is felolvas, Dés László fúvós-zeneszerző és fia, Dés András szaxofonon és ütőshangszereken rögtönzött zenével kísérik a felolvasást.

Grecsó Krisztián (1976) József Attila-díjas és AEGON Művészeti Díjas író első sikerét 2001-ben nagy port kavart, Pletykaanyu című novelláskötetével aratta. Publicistaként, szerkesztőként is jelentős munkássággal bír (Nők Lapja, Élet és Irodalom). Legutóbbi regénye Mellettem elférsz címmel jelent meg 2011-ben. A Mellettem elférsz nem egyszerűen családok, generációk, szerelmek és vágyak regénye, átutazunk vele a huszadik századon és a Kárpát-medencén, miközben erőteljesen a mához, a mának szól.

Dés László (1954) Kossuth-díjas magyar előadóművész, dzsesszzenész, zeneszerző. Azon kevés zenészek egyikének tartják, akiket a szakma, a kritikusok és a közönség is egyaránt tisztel. Hangszerei a szoprán- és a tenorszaxofon, játékát a stílusok érzékeny váltakozása, az improvizációs dallamvezetés jellemzi. Esterházy Péter íróval közös produkciójuk Szó és szaxofon címmel 2010 januárjában Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is vendégszerepelt.

Dés András (1978) hétévesen kezdte el zenei tanulmányait klasszikus ütőhangszereken. Elsősorban a dzsesszhez közel álló improvizatív zenét játszik, de kísérleti jellegű, a népzenét az elektronikus zenei műfajokkal keverő produkciókban is szerepel.

szeptember 6., péntek, 20.00 h, Tamási Áron Színház – Nagyterem

Hasonló Fellépők

Háy come Beck – Háy János és Beck Zoltán (30Y) estje

The Qualitons

Alexandru Tomescu