Milyen lesz annak a srácnak a zenéje, aki egy mobiltelefon nagyságú, kézben tartható eszközzel kezd neki a muzsikálásnak? A PSP, azaz Playstation Portable leginkább játékkonzol, ami mégis lehetőséget teremet kísérletezésre: teret ad a felhasználó kíváncsiságának, onnan pedig már kezdődhet a tulajdonképpeni zenekészítés.

Igaz, hogy Kimyan Law osztrákként van nyilvántartva, azonban kongói származása zenéjét is befolyásolja – Bécs, a város, ahol felnőtt, ráerősített a fiatal srác befelé forduló jellemére, aki így hangsúlyosabban kezdett el zenével foglalkozni, kezdetben hangmérnök tanoncként, később már oktatóként. A szakmabéliek szerint Kimyan erénye, hogy DJ-ként nem egyfajta mérnöki, kiszámítható precizitással, hanem művészi kíváncsisággal közelít a zenéhez.

Kimyan hangzása inkább egyedi, amely a drum&bass vonalban gyökerezik, azonban játékosság jellemzi, amiben gyakran jelenik meg a kongói hatás is, a törzsi zene, afrikai hangszerek pedig lényegesen átszabják a zene aspektusát, a művész számra pedig szélesebb mozgásteret teremtenek.

Hasonló Fellépők

2017. szeptember 3.

Quidbop

2017. szeptember 1.

küb_beat

2017. szeptember 3.

Grid