Jegyvásárlás

A Kordz művésznéven ismert Alexandre Kordzaia grúziai és svájci háttérrel rendelkező fiatal producer, zeneszerző és előadó. Zongorán játszik, valamint klasszikus darabokat és elektronikus zenét komponál. Stílusa leginkább talán gondosan kiegyensúlyozott ellentétek találkozásában ragadható meg: elegáns, légies hangzásai óvatosan tűnnek át funk(y) dallamokba, időközönként pedig egy melankolikus posztszovjet hangulat megteremtésén keresztül a ’80-as évekhez kötődő személyes élményanyagnak hódol. A művészt a komolyzenei szerzők közül leginkább Maurice Ravel és Stravinsky inspirálták, legalább olyan mértékben, mint ahogyan Prince, James Brown, Ryuchi Sakamoto vagy az elektronikus zene olyan avantgarde úttörői, mint Bernard Parmeggiani.

Kordz 2016-ban kezdett el Yannis Kyriakides és Peter Adriaansz professzorok igazgatása alatt zeneszerzést hallgatni a hágai Királyi Zeneakadémián. Tanulmányaiban főként az elektronikus és akusztikus hangszerek olyan összekapcsolási lehetőségeire összpontosított, amelyeket a saját előadásaiba és szerzeményeibe beemelhet. Elgondolása többek között az, hogy az elektronika szimfonikus zenekarbéli használatát finomítsa: azt nem különálló entitásként kívánja kezelni, hanem pusztán egy újabb hangszerként. Az elméleti alapokat és ötleteket Kordz gyakorlati tapasztalattá alakítja különféle zenei projektek megvalósítása által, melyekbe esetenként zenekarokat, együtteseket és szólistákat von be.

A 7. pulzArt záróeseményén is egy ilyen rendhagyó projektnek lesznek tanúi az érdeklődők, hiszen a koncert bizonyos pontjain tíz helyi vonósművész csatlakozik majd be Kordz mellé, és ki tudja, tán egy elektronikába öltött hangverseny lesz az eredmény – vagy fordítva.

Vonósok: Ardeleanu Daniel (hegedű), Berszán Szilamér (nagybőgő), Cserkész Emese (brácsa), Gábor Szende (cselló), Józsa Zoltán (hegedű), Lőrinczi Zsolt (brácsa), Miklós Katalin (hegedű), Piroska Zoltán (hegedű), Ráduly Zsófia (hegedű), Tóth-Györbiró Apor (cselló).

Időpont és helyszín: IX. 22. ► 21:00 ► Tamási Áron Színház nagyterme

http://www.kordzmusic.com/

Hasonló Fellépők

Bob Poljakov: Vinyl Audition

2019. szeptember 21.

Cédric Hanriot Trio (FR)

2019. szeptember 22.

Libikóka – Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje