Bevezetés a kortárs művészetbe kamaszoknak – de nem csak nekik 

Az értelmezés alapja mindig az átélés: minden mű megérinthet bennünket, valamiért tetszik, szeretjük. Fontos, hogy nem azért, mert híres, vagy mert benne van a tananyagban. Csak úgy, valamiért megtetszett, és eszünkbe jutott róla egy másik műalkotás, arról még egy, meg még egy… Így hozzuk létre az alkotások hálózatát, melyben minden egyes műalkotás kapcsolatban van legalább egy másikkal, vagy akár mindegyik összeköthető mindegyikkel.

A világban annyi, de annyi kép van! Csillió-billió kép kering vég nélkül – és összefüggés nélkül – a neten és az utcán is. Nem is könnyű ezeket a képeket szelektálni és rendszerezni a fejünkben!

A Láthatatlan jelenlét 2.0 során kiállított három műtárgy mentén – e képzettársítási játékkal – a képzőművészethez kapcsolódó fogalmakat és folyamatokat mutatjuk be számotokra úgy, hogy a miértekre együtt keressük a válaszokat. Nem célunk megmondani a „tutit”, sokkal inkább azt szeretnénk, ha a feladatokon, kapcsolódásokon keresztül Ti magatok találnátok meg az alkotások értelmét. A kiállítást akkor fogjuk igazán sikeresnek értékelni, ha több értelmezési lehetőséget is találtok, hiszen a befogadás feltétele a saját ismereteink, a neveltetésünk, a korábban tanultak és a művészet iránti érzékenységünk együtt, azaz vizuális kultúránk.

* 13–18 kor közötti diákoknak ajánlott.
** A részvételhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges hétköznaponként 11:00–19:00 óra között a +40 736 063 924-as telefonszámon, valamint a studio@magmacm.ro e-mail címen.

Időpont és helyszín:
Diákcsoportok: IX. 19–20. ► 10:00–13:00 ► MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér
Egyének: IX. 21. ► 11:00 // 13:00 // 16:00 ► MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér
Egyének: IX. 22. ► 11:00 // 13:00 ► MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér

Hasonló Fellépők

Medence Csoport (HU): Re+Concept workshop

S39 Hybrid Design Manufacture: BETON workshop

Walter Anichhofer (AT): A Taste Of Clown Workshop