O introducere în arta contemporană nu numai pentru adolescenți

Interpretarea se bazează întotdeauna pe experiență: orice lucrare ne poate atinge, ne place, o iubim din anumite motive. Nu pentru că este faimoasă sau pentru că este în curriculă. Pentru un motiv anume, am luat fantezia din ea, apoi ne-a amintit de o altă operă de artă, apoi de alta și de alta… Așa creăm un circuit de lucrări de artă, în care fiecare operă este conectată la cel puțin una sau alta, sau chiar și toate sunt conectate între ele.

Există atât de multe imagini în lume. Trilioane și trilioane circulă la nesfârșit – și fără conexiune – pe net și pe străzi. Nu este chiar ușor să selectăm și să organizăm aceste imagini în capul nostru!

Alături de cele trei lucrări de artă expuse (operele lui Ásztai Csaba, Tóth Eszter și Vincze Ottó) din cadrul „Invisible Presence 2.0” – cu ajutorul acestui mic joc de asociere – vă prezentăm concepte și procese legate de artele plastice. Scopul nostru nu este să vă spunem, ci mai degrabă să vă ajutăm să găsiți singuri semnificația operelor de artă prin asociații și conexiuni. Vom considera expoziția cu adevărat reușită numai dacă găsiți mai multe modalități de interpretare a operelor de artă, deoarece o condiție de primire este propria noastră cunoaștere, educația noastră, magazinul nostru anterior de învățare și sensibilitatea noastră pentru artă, într-un singur cuvânt: cultura vizuală.

* Recomandat pentru vârste cuprinse între 13 și 18 ani.
** Participarea este supusă înregistrării prealabile. Aplicați contactând organizatorii în zilele lucrătoare de la 11:00 la 19:00 la 0736 063 924 sau la studio@magmacm.ro.

Ora și locația:
Grupuri școlare: 19-20. IX. ► 10:00–13:00 ► Spațiul de Artă Contemporană MAGMA
Persoane fizice: 21. IX. ► 11:00 // 13:00 // 16:00 ► Spațiul de Artă Contemporană MAGMA
Persoane fizice: 22. IX. ► 11:00 // 13:00 ► Spațiul de Artă Contemporană MAGMA

Artiști Similari

Medence Csoport (HU): Re+Concept workshop

S39 Hybrid Design Manufacture: BETON workshop

Walter Anichhofer (AT): A Taste Of Clown Workshop