Jegyvásárlás

Azokra az előadókra, akik igazán elbűvölnek kár szavakat fordítani. Többet mond a muzsikájuk, többet jelent egy-egy videóklippjük is. Ilyen Lulu James is, a brit zenei oktatás, a tehetségkutatás egyik relatív újonnan beérő gyümölcse.

A pop, az electro és a soul határán egyensúlyozó énekesnő 2012-ben debütált, első és az ismertsége alapjait megteremtő albuma, a Be Safe/Stuck egy évre rá látott világot. Inkább gondolkodós, lazítós műfajnak lehet titulálni mindazt ami a Lulu zenéjét jellemzi.

Személyében olyan énekesnőről beszélünk, akit most kezd a szélesebb közönség felfedezni. Neve a 2017-es Glastonbury fesztivál fellépői között is feltűnik. Szerencsénkre a BBC médiagépezetének figyelmét sem kerülte el Lulu tehetsége, az igazi világhír innen már karnyújtásnyi közelségbe került.

Színpadi jelenlét hiányra aligha panaszkodhat bárki: itt az amúgy Tanzániában született énekesnő maszáj gyökerei válnak meghatározóvá, a színpadi kiegészítői közt gyakran tűnik fel a maszáj bennszülött törzs egyik-másik ruhadarabja, nyakéke.

Hangzáskülönbség akad az élő és a stúdió felvételek közt: a muzsika hasonló, de a koncerteken sokkal erősebb a jazzes, soulos hangzás, a zene karaktere fokozottan bensőségessé, meghitté válik, az electro gyökerek pedig háttérbe szorulnak.

Hasonló Fellépők

2017. szeptember 3.

Quidbop

2017. szeptember 1.

küb_beat

2017. szeptember 3.

Grid