Jegyvásárlás

A dallam valami messzi szépségről mesél, olyan világról, amely elvarázsolt, talán nem is létezik már csak az emlékekben, talán soha sem létezett, csak egy esti órában kitalált történet alapján kelt életre, a gondolatok közt. A Mammal Hands ilyen és hasonló jelzős szerkezetekkel jellemezhető.

A trió lendületes ám mégis kontemplatív zenét játszik. A hangzást Nick Smart zongorajátéka vezeti, a dallamok játékosságát Jordan Smart szaxofonja szabja meg, a tartást pedig Jesse Barret dob és tablá-játéka adja. (A tablá szó urdu eredetű, és két eltérő méretű és hangzásvilágú dobot tartalmaz, amelyet Dél-Ázsiában különösen elterjedt vallásos és modern, komolyzenei közegben.)

A zenekar zenei alapjait nyilvánvalóan a kortárs jazz határozza meg, de az iszlám ezoterikus igazságait kutató szufi muzsikából, a törzsi Afrika sámánrituáléinak dallamvilágából és a Kelet-európai népzenéből is gyakran merítenek ihletet.

A végeredmény jellegzetes hangzásvilághoz vezet: a trió kapcsán gyakran említik Bonobo, vagy Jamie Cullum muzsikáját is, az egyveleg azonban valahogy mégis egyszerre hipnotikus, ellazítós, amit a visszafogott basszus használat jellemez.

A Mammal Hands, azaz emlős kezek sokat sejtető név – a zenekar, bár lényegében könnyűzenét játszik, komoly: befele forduló, gondolkodós dallamok ezek, amelyeket koncerten néha könnyebb behunyt szemmel követni.

Hasonló Fellépők

2017. szeptember 3.

Quidbop

2017. szeptember 1.

küb_beat

2017. szeptember 3.

Grid