Vizuálokkal és agymegmozgató kortárs elektronikus zenével kisérletezünk egy vadonat új buli helyszínen... ismét!

„Úgy gondoljuk, Sepsiszentgyörgy felkészült erre…” mondták magukban a srácok a Tone Troopers csapatban amikor elkezdték építeni az idei pulzArt Session programját és az eredmény igenis előremutatóra sikerült.
Friss és feltörekvő előadókkal, melyek folyton feszegetik a kortárs audió-vizuális és performatív művészetek nem létező határait, csupán egy dologra kell összpontosítani amikor beléptek a Dózsa-klub épületébe:
Nyílj meg!

LINEUP

▷ Kaiju (UK) DEEP MEDi
http://soundcloud.com/kaijudub

PA4-sess-kaiju-web-2Kaiju (怪獣 kaijū) egy Japán szó, ami magyarul furcsa szörnyeteget jelent.
Senki nem készít úgy zenét kifejezetten hangrendszerre, mint a 2013 DSF (dubstepforum) Legjobb Új Producer díjnyertes Kaiju, meglehetősen a legjobbak közé sorolható producer páros a 140 bpm spektrumban. A legendás DEEP MEDi MUSIK kiadóhoz szerződött együttes színre lépésük után nagyon rövid időn belül rányomta bélyegét a szcénára, egyre sikeresebb jövőt jósolva a duónak.
A dubstep világ nagyjai, Mala, Vivek, Youngsta, J:Kenzo, N-Type, Biome, Distance vagy Truth, gyakran játszák számaikat. Ilyen támogatással biztosra állíthatjuk, hogy a helyük a mezőnyben biztosított.
Kiadatlan szerzeményeiket rajtuk kívül szinte senki nem játssza, hiszen a fiúk nagyon ritkán engedik ki kezükből őket. Ez is hozzájárul a fellépésük minőségéhez, hiszen friss Kaiju zenét csak ők játszanak, Európa és az USA dubstep értékelő és szerető tömegek nagy örömére.

▷ Frederic Robinson Live (CH)
http://clinictalent.com/frederic-robinson

PA4-sess-FrR-web-2Egy folyamatosan gyorsuló világban Frederic Robinson zenéje összetett, árnyalt és jóval érettebb gondolkodásról árulkodik, mint amit a fiatal német művészből kinéznénk. Fegyelmezetten és koncentráltan, addig feszegeti a zenei műfajokat, amíg a tempó által megszabott határok elvesztik értelmüket, a befogadó pedig kategorizálás helyett szabadon befogadhatja a zenét. Az intenzív és bonyolult sound design, hangszerelés, illetve kompozíció a tánczene guruk helyett közelebb sorolja őt olyan kortárs klasszikus zeneszerzőkhöz, mint Steve Reich vagy Philip Glass.
Annak ellenére, hogy gyökerei a hétköznapi tánczenéből táplálkoznak, zenéje egy kisérletezés a hangokkal és struktúrákkal, felülmúlva a klub világ “olcsó”, pirotechnikai trükkjeit, egy sokkal intimebb és gondolkodtatóbb közegbe varázsol. Klasszikus hegedűvel nevelkedett, jelenleg Svájcban sound design szakon tanuló fiatal, az organikus és elektronikus hangok találkoztatására összpontosít, hangszerei határait folyamatosan átlépve kísérletezik egyedi zenei texturákat hozva létre.

▷ ZO
http://soundcloud.com/zzohd

PA4-sess-ZO-webHunyadi születésű ZO Kolozsváron tevékenykedett 5 évig promóterként amiután eldöntötte, hogy a lemezlovas pályába is belevág. Stílusát a sub, reggae és a dubstep jellemzi.

 

 

 

 

▷ Detour
http://www.mixcloud.com/detour/

PA4-sess-Detour-webA sepsiszentgyörgyi születésű Vlej Zsombor avagy Detour 13 évesen kezdett el elektronikus zenét hallgatni mielőtt lemezlovasként tevékenykedett volna.
Pályafutását a Playground Crew csapatban kezdte majd megalapította a The Igorz Audio Visual Crew nevű kollektivát. Kolozsvárra költözése után a Unite Wear és a Boiler Events tagjaként aktív.
Másfél év után MC szerepben megtalálta az igazi szenvedélyét a zenelejátszók mögött és manapság breakbeat, electro, funkhouse és techno ritmusokat kever.

 

 

▷ Dj Jumbo
http://www.mixcloud.com/djjumbo
http://www.soundcloud.com/djjumbo

PA4-sess-Jumbo-webAnnak, aki esetleg nem ismerné – bár ez Kézdi környékén gyakorlatilag létezhetetlen: 2006-ban kezdte zenei pályafutását, az Allmassive Crew hatására fogott neki mixelgetni.
Kézdivásárhelyen általában minden Underground jellegű partyra meghívott, ezenkívül megfordult Sepsiszentgyörgyön, Csikszeredában, de zenélt már Budapesten is.
Kedvelt zenei stílusai Liquid Drum and Bass, Dubstep, Jump Up, 90’s Hip Hop, Trap, Trip Hop, Ragga Jungle, Bass Music.

 

 

▷ Smoothnoise
http://www.mixcloud.com/smoothnoise/

PA4-sess-Smoothnoise-webHenter Hunor (smoothnoise) 2010-es esztendő végén döntött úgy, hogy a vizuális művészetének múzsáját, a zenét elkezdi tanulmányozni mélyebben. A zenélés ezen műfaja élete vizuális részének kiegészítő auditív kelléke. Általában azokat az igényes elektronikus zenéket részesíti előnyben, melyekből nem hiányoznak az instrumentális hangzások, a hidegrázó vokalitás, valamint az erős, tört ütemek sem.
Egyórás egyedi mixei kéthetente felcsendültek az AuroraFm online rádióadó műsorán (RELUME sets).
Zenei stílusok melyek szetjeiben felfedezhetőek: (deep, french, funky, jackin, garage) house, nu-disco, indie dance, synthpop, electrica, funky, glitchhop, electro breaks, breakbeat.

 

 

▷ küb_beat
http://soundcloud.com/kub_beat

PA4-sess-kubbeat-webküb_beat sepsiszentgyörgyi színész, producer és dj. A sZempöl Zenekar alapító és mai napig aktív tagja. Dj-ként otthonosan mozog a 2009 óta dívó electroswing minden fajtájú és tempójú változataiban, a breakbeat ezredforuló környéki trekkjeiben és a tech-house hatású 4×4 alapú zenékben. Szettjei többnyire pozitív hangulatú muzsikákra alapszanak, de a mélyebb töltetű, hömpölygős ritmusokat is szívesen játssza. küb_beat 2012-ben megnyerte a legjobb erdélyi remixer díját a Médiabefutó dj-remix kategóriában. 2010 óta saját zenéit mások is szívesen játsszák.

 

 

▷ Beast
http://mixcloud.com/beastoftt
https://soundcloud.com/beast

PA4-sess-Beast-webStílusát főként az energetikus breakbeat határozza meg, szettjei melodikusak, improvizatív jellegűek, amiben helyet kap a mélyebb, szívfacsaró dallam és az életvidám vokál egyaránt. Mindig törekszik egy történet elmesélésére, amibe új műfajokat is becsempész.
Sokat foglalkozik a „turntablism” művészetével és hisz abban, hogy a zene olyan kommunikációra képes, amire a szavak nem elegendőek.
Alapító és aktív tagja a Tone Troopers audio-vizuális szervezetnek, amely keretén belül több összművészeti rendezvényt sikerül megvalósítani Sepsiszentgyörgyön. Fellépett az ország különböző pontjain és nagyobb fesztiváljain, valmint külföldön is megmutatta tehetségét.

 

 

▷ Grid
http://soundcloud.com/grid
http://mixcloud.com/grid

PA4-sess-Grid-web2008-ban került először a keverőpult mögé, amikor megalakult a Tone Troopers audio-vizuális szervezet, melynek alapító- és jelenleg is atkív tagja. Zenei kínálata több stílusból tevődik össze, melyben dominál a drum and bass de megtalálja helyét a dubstep, electro meg a breakbeat is. Az általa gondosan megválogatott számok ötletes társítása, valamint gyors és precíz tálalása egy folyamatos energiaáramlatot biztosít a közönség számára.

 

 

 

▷ Lohn Jennon
http://www.mixcloud.com/kristofjanosi1/

PA4-sess-Lohn Jennon-web

Lohn Jennon, egy DJ Sepsiszentgyörgyről, akinek az érdeklődéset az elektronikus zenei szcéna iránt egy DJ workshopon való részvétel keltette fel, 2013 tavaszán. Ez egyben egy fordulópont is volt, hiszen elhatározta, hogy ő is beáll a lejátszók mögé. Szettjei főleg a 2-step garage-re alapulnak, de helyet kap még a UK bass, a house és a breakbeat is.

 

 

 

 

▷ Kvark
https://soundcloud.com/kvarkofficial

PA4-sess-Kvark-web

Kvark sepsiszentgyörgyi dj, zenész. A projekt 2016 elején született meg, viszont 2012 óta mixel és komponál elektronikus zenét, és már korábban felkeltette érdeklődését a zene világa, 2007 óta gitározik is. Dj szettjei többnyire a house és techno széles skáláján mozognak, egy utazást biztosítva az említett stílusok szelektív, igényes válogatásából. Emellett sok különböző műfaji hatás érte, szinte bármilyen stílusban tud találni valami érdekeset, inspirálót, ezért gyakran felbukkannak más elemek is a zenéjében, beleolvaszta az említett stílusokba. Kompozícióinak legfőbb konceptje és célja az elektronikus zene és az élő elemek, főképp az ambient és pszichedelikus gitárhangzások kölcsönhatásba hozása. Jelenleg egy saját dalokból álló élő szetten dolgozik.

 

 

Ceremónia Mester:

▷ Slowmotion MC

PA4-sess-Slowmotion MC-web

Slowmotion MC azaz Albert-Nagy Örs a Tone Troopers Audio-Vizuális csoport rímfaragójaként kezdte pályafutását 2008 elején. Azok közé az előadóművészek közé tartozik, akik elsősorban a színpadon tanulták a szakmát úgy elektronikus zenei producerek és lemezlovasok mellett, mint hip hop, funk vagy jazz zenekarok meghívott művészeként, frontembereként. A rímek, ritmusok világa vezette őt a dallamok felé, 2008 óta szaxofonon játszik, a budapesti Kőbányai Zenei Stúdió szaxofon szakán tanult, jelenleg zeneszerzőként, zenekarvezetőként is tevékenykedik. DJ Beast és Grid (Tone Troopers) mellett más formációkkal is állt már hazai és budapesti színpadokon: The Laziez, Tóth Viktor’s Bird Food Market stb.

 

 

VJ Csapat:

▷ PLUS [+]

PA4-sess-Plus-webPlus[+] egy név alatt foglalkozik úgy a zenével mint a vizuális elemekkel. Az ország különböző beltéri és szabadtéri rendezvényein, illetve klubokban, fesztiválokon találkozhattok vele. Legjobban az underground zenei hangzásvilágban érzi otthon magát, gondosan válogatott zenei és vizuális anyagokat tálal a közönségének.

 

 

 

 

▷ rancz.ro

PA4-sess-Rancz-webStabil fotós legalább 2008 óta, ebből adódóan kacsintgat a látvány, a film, de a zene irányába is. Ha kell, akkor színházi látvánnyal foglalkozik, néhány lézer, 1-2 projektor és még több fantázia segítségével érdekes dolgokat hív életre a látszólag halottnak tűnő terekből. Minél több a gép annál több az élet és a benne rejlő lehetőség, olyasmit akar megmutatni csupán fény segítségével, ami máskülönben nem látszik, kedvére emeli ki vagy tűnteti el a valóság részleteit zavarja össze az érzésvilágunkat.

 

 

 

▷ Ba’al-Khan

PA4-sess-Baal-web„… amint lemondunk a fikcióról és az illúzióról, elveszítjük magát a valóságot, abban a pillanatban, ahogy külön választjuk a fikciót a valóságtól, a valóság maga is elveszti diszkurzív-logikai következetességét!”
Experimentális VJ live act tárgyakkal, bábokkal, rajzzal, festéssel, táncal…

 

 

 

 

▷ Same URL

PA4-sess-Same URL-web2014 őszén, kísérleti alapon kezdett neki a vizuálozáshoz, de hamar kedvenc hobbijává vált. A geometriai formák és a minimalizmus kedvelője, mindig törekszik összhangba hozni a képet az aktuális zenei hangulattal. Lévén, hogy informatika hallgató Kolozsváron, mindig nyitott újabb és újabb módokon megközelíteni a vizuális művészet.

 

 

 

PROGRAM

Thursday:
22:00 – Kvark
24:00 – Smoothnoise
02:00 – Detour
ENTRY: 10RON

Friday:
22:00 – Jumbo
23:30 – ZO
01:00 – Kaiju (UK)
02:30 – Beast
ENTRY: 15RON

Saturday:
22:00 – Lohn Jennon
23:30 – küb_beat
01:00 – Frederic Robinson Live (CH)
02:00 – Grid
ENTRY: 15RON

Sunday:
21:00 – Tone Troopers & Friends – pulzArt Festival closing night
ENTRY: FREE

Belépés csak 18 éven felülieknek engedélyezett! Ne felejtsétek otthon a személyiteket!

Csatlakozz az eseményhez a facebookon: PulzArt Session 2016

Hasonló Fellépők

2016. szeptember 18.

Hang Massive

2016. szeptember 16.

Bob és Bobék Orchestra

2016. szeptember 17.

Tóth Viktor & Bird Food Market