Felejts el mindent, amit a beatboxról gondoltál! Reeps One egy külön kategória. Ha még nem ismernéd ezt a két lábon járó zenegépet, ő az első, aki oly módon szólaltatta meg a basszusdús underground zenéket, hogy a producerek és tudósok egyaránt, fejüket vakargatva táncra perdültek.

Reeps One egy akusztikus hangszer, egy zenét beszélő ember, mely megállja a helyét még a legenergetikusabb djvel szemben is. 2010 végére már másodszor magáénak tudhatta a brit beatbox bajnokság fődíját és a Foreign Beggars-el, illetve a Prodigy zenekarral turnézott. És mindezt loop pedál nélkül.

Együtt dolgozott olyan producerekkel és dj-kkel, mint Skism, Zomboy, Wilkinson, TC, The Skints, Dj Qbert, Beardyman, Slohmo, és olyan fesztiválokon vett részt, mint az Outlook vagy a Glastonbury, hogy csak egy párat említsünk. Előadásait az eklektikus zenei paletta jellemzi, mely magába foglal bármit a deep house-tól a hip hop-on keresztül egészen a jungle jazz világáig.
Újabban, Reeps összhangba próbálja hozni a vizuális világot a zenével, a cymatics (hanghullámok keltette formák) segítségével, ugyanis hangjával egyben videó anyagot is kreál, manipulál, ámulatba ejtve a közönségeket egyedi stílusával. Most Sepsiszentgyörgyön a sor, szombat este az Ex-Charta épületében lép fel audió-vizuális műsorával, majd vasárnap rajzbemutatón is láthatjátok.

Website: http://www.reepsone.co.uk/
Soundcloud: http://soundcloud.com/reeps-one

Hasonló Fellépők

NAGY BOTOND: WAITING FOR GODOT, WITH SCENES FROM HAMLET