Lángoló karikák, tűzgolyók, tüzes ördögbotok, zene és tánc, pörög a látvány és tombolnak az érzések, mindez történik a tűz delejes vonzásában. Közben mesél is A Lángok keringője, férfi és nő viszonyáról, az ellentétpárok harmóniájáról, harcol a fény és sötétség, lekövethető a vonzás és taszítás minden rezdülése. Itt vagyunk valahol a szórakoztatás és a művészet határán.

Hogy a produkció egzotikussága, kuriózuma tette-e, netán a tűz – mint elementáris erő – hívó szava volt-e az erősebb, nem tudni, de megtelt  a főtér péntek este a tűzzsonglőr produkció alatt. A magyarországi Flame Flowers tízéves múlttal rendelkező alakulat, hobbi zsonglőr csapatból kinőtt profi formáció, amelyet a Hungary`s Got Talent 2015-ös kiadásából is ismerhet a nagyérdemű. Erdélyben már többször felléptek, Sepsiszentgyörgyön először járnak.

Haáb Róbert és Weszelovszky Anna, az előadásban fellépő zsonglőrök a kezdetekről is szívesen meséltek nekünk, húszas éveik elején fesztiválon láttak hasonló produkciót, megtetszett és elkezdték lassanként megtanulni a műfajt, amely 2000 körül, a fesztiválkultúra elterjedésével gyűrűzött be Magyarországra. Kezdetben még youtube-on látott videókból lesték el, hogy mit hogyan kell, később workshopokon vettek részt külföldön, ma már fellépőként ők járják a nagyvilágot.

Nem cirkuszi artisták, nem is tűztáncosok, valahol a kettő között vannak saját meghatározásuk szerint, és bár kortárs előadóművészetről van szó, azért a biztonság mindenekelőtt, ahogy fogalmaztak, nagyon észnél kell lenni. Végül is a tüzet szelídítik. A  kedvünkért kétszer is megtették Sepsiszentgyörgy főterén a negyedik pulzArt fesztivál részeként.

Galéria