Cumpără Bilete

Cunoscut după numele de scenă “Kordz”, Alexandre Kordzaia este un tânăr producător, compozitor și interpret cu origini georgiene și elvețiene. Cântă la pian și compune, de asemenea, piese clasice și muzică electronică. Stilul său ar putea fi cel mai bine surprins în interfluxul de opoziții atent echilibrate: sunetele sale elegante și aerisite se transformă ușor în melodii funk(y) și, din când în când, omagiază o viziune privată, personală a anilor ’80, prin crearea unei atmosfere melancolice post-sovietice. Muzicianul a fost inspirat la fel de mult de compozitori clasici precum Maurice Ravel, Stravinsky, dar şi de Prince, James Brown, Ryuchi Sakamoto și pionieri ai avangardei electronice precum Bernard Parmeggiani.

În 2016, Kordz a început să studieze compoziția cu profesorul Yannis Kyriakides și Peter Adriaansz la Conservatorul Regal de la Haga. În studiile sale s-a concentrat mai ales pe posibilitățile de conectare a instrumentelor electronice și acustice pe care le-ar putea încorpora în propriile sale spectacole și compoziții. Ideea sa, printre altele, este de a perfecționa utilizarea elementelor electronicelor într-o orchestră simfonică: nu ca o entitate separată, ci doar ca un alt instrument. Kordz transformă ideile de bază și ideile teoretice în experiență practică prin implicarea într-o varietate de proiecte muzicale care includ orchestre, ansambluri și soliști, de la caz la caz.

La evenimentul de închidere al celei de-a 7-a ediţii pulzArt, publicul va asista la un proiect special de acest gen, întrucât în anumite puncte ale concertului, zece jucători de coarde locale se vor alătura lui Kordz pe scenă, și, cine știe, acest lucru ar putea duce la un concert simfonic încorporat în electronică – sau invers.

Ansamblul de corzi: Daniel Ardeleanu (vioară), Szilamér Berszán (contrabas), Emese Cserkész (violă), Szende Gábor (violoncel), Zoltán Józsa (vioară), Zsolt Lőrinczi (violă), Katalin Miklós (vioară), Zoltán Piroska (vioară), Zsófia Ráduly (vioară), Apor Tóth-Györbiró (violoncel).

Ora și locația: 22. IX. ► 21:00 ► Teatrul Tamási Áron, Sala Mare

http://www.kordzmusic.com/

Artiști Similari

Bob Poljakov: Vinyl Audition

Cédric Hanriot Trio (FR)

Grecsó Krisztián & Hrutka Róbert: Libikóka