Cumpără Bilete

În cadrul celei de-a 5-a ediții a Festivalului PulzArt, publicul va putea viziona spectacolul de teatru al filmului semnat de Hajdu Szabolcs, distins cu mai multe premii (marele premiu la Festivalul Internațional de Film Karlovy Vary, Premiul Criticilor de Film din Ungaria).

Hajdu Szabolcs menționează despre spectacol: „Încercăm să vorbim despre noi. Despre dorințele, îndoielile, neliniștile noastre. Despre viața noastră de zi cu zi, despre familia, copiii, părinții noștri. Poate dacă vorbim despre noi, vorbim totodată despre mulți alții. Nu suntem speciali. Problemele noastre sunt similare cu ale altora. Toate lucrurile sunt tot în jurul nostru, noi trebuie doar să le observăm și să le povestim cumva. Printr-un film sau o scrisoare, într-o stație de autobuz sau la telefon, este indiferent. Acum, la teatru. Să uităm de formalități, doar să vorbim, să povestim, atâta timp cât putem, cât este posibil. Să ne dăm de veste, unii despre alții.”

„Săraca Ernella! Singura ei dorință este ca cineva s-o iubească, să-i pese cuiva de ea. Viața ei s-a format cumva în așa fel, încât nu-i place ceea ce face. Ea așteaptă o soluție din exterior, dar nu-i poate schimba nimeni viața în afară de ea însăși. Data trecută a fost aici la noi cu soțul ei. Au o fetiță de zece ani. Au venit în miezul nopții, veniseră brusc acasă din străinătate. Au lucrat timp de un an în afara țării, în Scoția. Au părăsit țara brusc, iar acum s-au reîntors brusc. Nu a existat niciodată o armonie prea mare între noi, dar ei nu simt acest lucru. Din oarecare motiv, lor le place să fie la noi. Nu cred că există ceva în care nu ne contrazicem, nu cădem de acord cu niciun lucru care are legătură cu viața. E greu să privești cum se comportă cu copiii. Se plânge într-una de cât de amară i-a fost copilăria, dar face totul în același mod precum părinții noștri. Comparativ cu asta, eu cred că am reușit să trec mai departe. De exemplu, eu nu l-am bătut niciodată pe Bruno, deși este un copil foarte dur.” (Fragment din spectacol)

1h 40’ fără pauză

Personaje:
Eszter: Török-Illyés Orsolya
Ernella: Sárosdi Lilla
Farkas: Hajdu Szabolcs
Albert: Szabó Domokos
Laura: Tóth Orsi
Brúnó: Gelányi Imre

Regizor: Hajdu Szabolcs

Lumină și sunet: Dohi Gabriella/Eszter Dániel
Șef-coordonator producție: Eszes Fruzsina

Artiști Similari

2 septembrie 2017

Cultura fotbalului: meciul scriitorilor maghiari și al membrilor Teatrului Tamási Áron

2 septembrie 2017

Teatrul Andrei Mureșanu: OMG – Organisme modificate genetic

31 august 2017

Tein Teatroom: Tigrul