Teritoriile pe care oamenii continuă să se lupte de mii de ani încoace sunt uneori mici fâșii de pământ cultivate cu aceleași semințe.

O femeie musulmană este fotografiată moartă lângă Dunăre și ajunge pe coperta unei reviste germane.

Presiunea unei imagini idilice a satului românesc face autoritățile să reacționeze emoțional în administrarea adevărului. Rațiunea se prăbușește sub instincte sumare atunci când informațiile se scurg de la medicii legiști: femeia în burka fusese de fapt lăsată să moară. Ortodocși, musulmani, polițiști, procurori, jurnaliști, artiști, săteni își revendică toți bucata de pământ de 20 de metri pătrați unde a fost găsită femeia, pentru ca la final sala de spectacol să se transforme într-o arenă politică în care suntem confruntați cu realitatea.

Pentru OMG, echipa formată din regizoare, actori, compozitor și artist video a pus laolaltă referințele lor culturale și imaginile care ne normează afectele identitare. Munca la spectacol a pus accent pe exorcizarea fizică a multiplelor atitudini care duc la războaie culturale. Acest proiect face parte din eforturile artistei Ioana Păun de a analiza triumful și declinul celor care au autoritatea de a ne spune adevărul. Ea continuă colaborările cu artistul Cătălin Rulea la „Totul e regizat” (Muzeul de Artă Contemporană) și „Inamicul Poporului” (Teatrul Mic) și spectacolul „Calul Alb” pe care îl puteți vedea toamna aceasta la Iași, Cluj, Sfântu Gheorghe, București și Craiova.

Cu: Costi Apostol, Alexandrina Ioana Costea, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Elena Popa, Paula Rotar și Abdel Fatahou

Muzica și scenografia: Cătălin Rulea

Video: Vlad Petri

Regie și scenariu: Ioana Păun

Artiști Similari

2 septembrie 2017

Cultura fotbalului: meciul scriitorilor maghiari și al membrilor Teatrului Tamási Áron

31 august 2017

Tein Teatroom: Tigrul

2 septembrie 2017

Látókép Ensemble (HU): Ernelláék Farkaséknál – piesă de teatru