Diferențele dintre generații și posibilele tensiuni dintre acestea sunt subiecte nemuritoare, care ar trebui să fie abordate în orice vremuri. Este aproape indiferent dacă scriem 1960, 1980, 2000 sau 2017, anumite expresii ca „acei tineri obraznici”, „tinerii de azi sunt leneși și nu-i interesează nimic”, „dar pe timpul nostru…” se pare că nu dispar niciodată din limbaj.

Dar ce știm cu adevărat despre tinerii de azi? Știm că s-au născut în noul mileniu, știm că sunt studiați de către sociologi și experți sociali, știm că au mai multe denumiri: Generația Z, „generația cablată”, „nativii digitali”, într-o lume în care este de neimaginat să trăim fără Web 2.0, telefoane inteligente sau alte echipamente digitale și de comunicație.

Dar acestea sunt doar etichete și – cu excepția cazului în care locuim / lucrăm împreună cu unul sau mai mulți membri ai acestei generații – vom rămâne doar cu aceste etichete.

Jocul SMS al celei de-a 5-a ediții pulzArt încearcă, printr-o expoziție a selecțiilor mesajelor trimise prin SMS sau alte platforme de chat, să aducă tinerii mai aproape de restul generațiilor.

Expoziția conține schimburi de mesaje trimise voluntar, în mod anonim. Această expoziție de SMS-uri va putea fi vizionată pe balustrada podului peste râul Olt pe parcursul întregii perioade a festivalului, această expoziție reprezentând totodată deschiderea oficială a festivalului.

Regulile jocului

Artiști Similari

3 septembrie 2017

Szabó Róbert Csaba întâlnire cu publicul

2 septembrie 2017

Selecție scriitori: discuții, lecturi

2 septembrie 2017

Cultura fotbalului: meciul scriitorilor maghiari și al membrilor Teatrului Tamási Áron