A generációs különbségek és esetleges feszültségek olyan örökzöld témák, amelyekkel bármilyen korban érdemes foglalkozni. Szinte mindegy, hogy 1960-at, 1980-at, 2000-et vagy 2017-et írunk, bizonyos kifejezések, mint pl. “azok a szemtelen fiatalok”, “a mai fiatalok lusták és érdektelenek”, “bezzeg a mi időnkben”, úgy tűnik, sosem kopnak ki a nyelvből.

De mit tudunk igazán ezekről a mai fiatalokról? Tudjuk, hogy az ezredforduló után születtek, tudjuk, hogy szociológusok és társadalom tudósok kutatják őket, tudjuk, hogy különböző megnevezésekkel illetik őket: Z generáció, “bedrótozott generáció”, “digitális bennszülöttek” egy olyan világba, amelyben már elképzelhetetlen élni a Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül.

De ezek csak rájuk aggatott címkék és – hacsak nem élünk/dolgozunk együtt e generáció egy vagy több tagjával – többnyire csak a címkékkel maradunk.

Az 5. pulzArt SMS játéka arra tesz kísérletet, hogy ezen fiatalok SMS-ben és különböző chat felületeken történő üzenetváltásaiból szemelgetve, egy kiállítás formájában hozza őket közelebb a többi generáció tagjához.

A kiállítás önkéntes alapon beküldött üzenetváltásokból áll össze, anonim módon. Az állomási Olt híd rácsain lesz megtekinthető a pulzArt teljes ideje alatt, illetve, az SMS-kiállítás jelenti a fesztivál hivatalos megnyitóját is.

Játékszabályzat

Hasonló Fellépők

2017. szeptember 1.

pulzArt Mobile with Traila és Kupás Anna installációk

2017. szeptember 3.

Élet a kapitalizmus után – posztkapitalizmus és kommunizmus-forgatókönyvek

2017. szeptember 2.

Gyíkemberek a spájzban – összeesküvés-elméletek és kamuhírek