Azok a területek, amelyekért évek óta harcolnak az emberek, gyakran nem egyebek, mint kis földdarabok, melyeket ugyanazokkal a magvakkal művelnek.

Egy muszlim nő holttestéről készült fotó a Duna partján egy német lap főoldalára kerül. Következésképpen egy román falu idilli imázsának a nyomása érzelmi reakciókat vált ki a helyi hatóságokból az igazság kezelésében. A ráció egyszerűen összeomlik az ösztönök alatt, amikor a törvényszéki orvos információkkal szolgál: a burkában talált nőt tulajdonképpen ott hagyták meghalni. Ortodoxok, muzulmánok, rendőrök, ügyészek, újságírók, művészek, a falusiak, mind maguknak követelnek egy darabot abból a húsz négyzetméteres földdarabból, ahol a nőt megtalálták, hogy aztán az előadás végére az egész terem egy politikai arénává alakuljon, ahol az igazsággal kell szembesülnünk.

Az OMG létrehozásáért a rendező, a színészek, a zeneszerző és a vizuális művész összerakták mindannyiuk kulturális referenciáit és képzeteit, amelyek végső soron meghatározzák az identitásunkat. Az előadás előkészítési munkálatai nagy hangsúlyt fektettek a sokféle attitűd fizikai kiűzésére, amelyek a kulturális háborúkhoz vezetnek. Ez a projekt Ioana Paun arra törekvő erőfeszítésének a részét képezi, amelynek célja, hogy azoknak a diadalát és bukását elemezze, akiknek megvan a hatalma arra, hogy igazat mondjanak.

A rendező folyamatosan együttműködik Cătălin Rulea művésszel a ”Totul e regizat” (Kortárs Művészetek Múzeuma), az ”Inamicul Poporului” (Teatrul Mic) és a ”Calul Alb” című előadásokon, amely ősszel Iașiban, Kolozsváron, Sepsiszentgyörgyön, Bukarestben és Craiován lesz látható.

Színészek: Costi Apostol, Alexandrina Ioana Costea, Sebastian Marina, Fatma Mohamed, Elena Popa, Paula Rotar și Abdel Fatahou

Zene és díszlet: Cătălin Rulea

Videó: Vlad Petri

Rendezte és a forgatókönyvet írta: Ioana Păun

Hasonló Fellépők

2017. szeptember 2.

Kultúrfoci: a Magyar Íroválogatott és a Tamási Áron Színház csapatainak mérkőzése

2017. augusztus 31.

Tein Teatroom: Tigris

2017. szeptember 2.

Látókép Ensemble (HU): Ernelláék Farkaséknál