Sokan tovább hallgatták volna még a közel másfél órás koncertet, hiszen az élménybe belefeledkezve, és önmagunkból kikapcsolódva, vagy éppen legbensőbb rezgéseinkhez hozzákapcsolódva, egyedi estében volt részünk. Arra hajtsuk, amerre a nap leszáll – indult az első Dresch szerzeménnyel a koncert. És bizony meggyőződhettünk arról is, hogy nagy szabadsággal kell rendelkeznünk ahhoz, hogy a ránk hagyományozódott értékeket a saját korunk, ízlésünk, látásmódunk szerint megtermékenyítsük.

A gyökerekből és a magasságokból táplálkozó Borbély–Dresch Quartet muzsikája az etno-jazz futamokkal és személyesen kreatív, fúvós momentumokkal kerek hangzást, telített állapotot nyújtott. A helyenként meditatívnak tetsző hangulatot a tilinkó moldvai szólója csipkézte, a szaxofonok és tárogatók együttes- és külön játéka pedig olyan egységet árasztottak a színpadról, amivel csak az öreg bölcsek szoktak megörvendeztetni.

Amott legel, Fogócska, Öreges… pár cím. Megy a Nap lefelé, jön a Hold felfelé pár népdalsor a háttérből. Tenyerek simogatása a dobon, pásztorfurulya, mint harang a csendben, bőgő húrjainak üteme, a fagun, ez a Dresch Misi által kifejlesztett hangszer titka a szólamok közt. Frissesség, és erő. Milyen fejlettségi szinten kell lenni ahhoz, hogy kapcsolódni tudjunk egymáshoz? Hogy bekapcsolódjunk a másik ember művészetébe? Te és Te, a két dudás első közös albumának címe, melyről a PulzArt3 koncertjén is hallottunk dalokat.
Köszönjük a ráadás adventi örömeit. Áramlottunk a PulzArt3 nyitónapjának koncertjén.

Borbély – Dresch Quartet

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, basszusklarinét, furulya
Dresch Mihály – szaxofon, fuhun
Horváth Balázs – bőgő
G. Szabó Hunor – dob

Prezsmer Boglárka

Hasonló Fellépők

Borbély–Dresch Quartet

Arifa világzenei koncert

Argo