Pszichológia online!

Feldmár András teljes digitális valójában lesz jelen a Tein Teaházban, egy online előadás keretében: Az elme játéka – játék az elmével – online előadás moderátora Dr. Kovács Réka Rozália családterapeuta lesz, hiszen a laikusok körében is igen ismert pszichológus sokszor foglalkozik a családok boldogtalanságának okaival is.

Nevével összefüggésben sokszor merül fel az erősen hallucinogén drog, az LSD is, hiszen Feldmár nem ellenzi a szer eredeti, azaz terápiás célú használatát. A dolog már azért is érdekes lenne, mert Feldmár gyakran beszél a gyógyszeres kezelések ellen – mondhatni elutasítja a hétköznapi pszichológia általánosan elfogadott eszközeit.

A kisiskolások számára alighanem szimpatikus az a nézete is, amely szerint az iskola egyfajta kényszer, a házi feladatok pedig kontraproduktív és a szülőnek ahhoz sem lehet sok köze, hogy a poronty berakott-e a táskába, vagy sem mindent, ami másnapra szükséges. Dogmákat ritkán említ, a szeretetről azonban sokat beszél – ez szerinte a problémák többségét orvosolni tudja. (Íme, egy a sokból: „Egyszerűen el kell határozni, hogy az iránytű, amivel kijelöljük, hogy merre menjünk, az ne a félelem legyen. Ne kelljen már menekülni. El kell kezdeni az iránytűt a vággyal összekötni! Azt csinálom, amit akarok, és nem tart vissza a félelem.”)

Név: Feldmár András (Andrew Feldmar)

Születési hely: Budapest, 1940, jelenlegi lakhely Vancouver

Könyvek (a teljesség igénye nélkül): Szabadíts meg a gonosztól, A barna tehén fia, Életunalom, élettér, életkedv, Ébredések, Szabadság, szerelem, Most, vagy soha.

Feldmár Intézet: http://www.feldmarinstitute.info/

Hasonló Fellépők

MIRCEA CĂRTĂRESCU

KUKORELLY ENDRE

GYÖRGY ATTILA