A pulzArt részeként a Lábas Házban tartott „kóstolón” Váncsa Domokos bepillantást engedett az alkotás folyamatába, kenyérszobrok, installációk születtek, és bárki kipróbálhatta milyen élmény kenyérmasszával dolgozni.

Gondolta-e volna valaki, hogy mindennapi kenyerünket hiába keressük százféle kenyér közt a szupermarketek végtelennek tűnő polcain? Ha mi itthon nem is érzékeljük ennek súlyát, a külföldre utazó, de akár az ország más városaiban élő számára is fejtörést okozhat, hogy melyik kenyérnek nevezett pékáru íze, állaga, tartalma emlékeztet bár nyomokban az igazi házikenyérre. E problémával szembesült előbb Temesváron, majd Írországban Váncsa Domokos sepsiszentgyörgyi képzőművész, aki ebből az élményéből kiindulva hozta létre a „kenyérblogot” (breadblog.net), amelyen itthoni képzőművészek – többek között Péter Alpár, Ütő Gusztáv – munkái is láthatók.

A pulzArt részeként a Lábas Házban tartott „kóstolón” Váncsa Domokos bepillantást engedett az alkotás folyamatába, kenyérszobrok, installációk születtek, és bárki kipróbálhatta milyen élmény kenyérmasszával dolgozni a Diószegi pékség által biztosított alapanyagokból. Akadt is bőven jelentkező, kicsik, nagyok egyaránt belefeldkeztek az alkotás örömébe, majd izgatottan lesték, mi sül ki belőle.

Plájás Betty

Hasonló Fellépők

drMáriás: Nagyon örülök, hogy végre nem kell örülnünk

ManiAnimae – Szira Henrietta és Szíj Kamilla

Csütörtökön sejahaj…