december 10., csütörtök, 18:00, Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér

„A mániát olyan felfokozott fizikai aktivitás és túlzott felhangoltság jellemzi, amely aránytalan bármely pozitív eseményhez képest.”- fogalmaz az Orvosi kézikönyv a családban.

A mániák tulajdonképpen több szegmensre, több típusra kategorizálhatóak. Ilyen feltételek mellett az sem meglepő, hogy két képzőművész munkája a tárlat: a Szira Henrietta és Szíj Kamilla alkotta páros alaposan elmereng az értelmezési lehetőségeken. A képzőművészeti megfogalmazás talán több teret enged az értelmezésre, több lehetőséget ad az ítélkezéstől mentes kifejezésre.

Az alkotók maguk így fogalmaznak a pulzArton bemutatásra kerülő projektről: „A mánia egy belső válasz a külvilágra, probléma feloldási kísérlet. Ezt a sokféleképpen értett, pozitív és negatív felhanggal egyaránt gyakran használt fogalmat mindketten saját értelmezésünkben vizsgáljuk. Közös kiindulópontként, közös nevezőként a mániát egy olyan ismétlődő, meditatív folyamatként értelmezzük, ahol nem az automatizmus, hanem az előre kigondolt rendszer az irányadó. Ebben a rendszerben a munka készítése során egy választott alapelemből átlátható struktúra jön létre.A kiállításon fontos tényező még az egymás munkáira reflektálás és az interaktivitás. A mániás cselekedet természetéből adódóan magányos, intim, elszigetelt. Ezt mi szeretnénk feloldani, és a közönséget is bevonni a saját belső folyamatainkba. A kiállított munkáink és a hozzájuk kapcsolódó műhelymunka nem válik szét, egységet képez a térben, közösségi interaktív térré alakítva azt.”

Hasonló Fellépők

drMáriás: Nagyon örülök, hogy végre nem kell örülnünk

Csütörtökön sejahaj…

Jovián György festőművészeti kiállítás