A 2008-ban alapított Young Engineers több mint 50 országban folytat műszaki, iskola utáni tevékenységeket. Küldetésük, hogy felkészítsék a 4-15 éves korosztályt a XXI. századi munkaerőpiac változó igényeire. Mindeddig világszerte több mint 30 000 hallgatónak biztosítottak lehetőséget a tapasztalat általi tanulásra.

A pulzArt 8. kiadásán találkozik a tudomány és a művészet, ezúttal a Young Engineers Afterschool három tevékenységét hozzuk el.  

A Be inventive – Do ART foglalkozáson a résztvevők a legómixerrel megkeverik a feladatlehetőségeket, amelyek egy legódobozban vannak elhelyezve. Ezt követően kiválasztanak egy feladatot, a szerencsekerék pedig meghatározza, hogy milyen kellékekből (különböző legóelemek) kell megvalósítsák. Különböző legóból építendő tárgyakat kell készítsenek, a résztvevők korosztályának függvényében, ezek lehetnek könnyebbek, vagy bonyolultabbak.

Az Arts and Crafts foglalkozáson a résztvevők építkezési instrukciók alapján hozhatnak létre különböző rajzoló szerkezeteket, illetve modelleket és robotokat.

A Lego Challenge keretében instrukciók nélküli csoportos kihívások elé állítják a résztvevőket: építsenek stabil hidat, stabil tornyot, vagy olyan szerkezetet, amely képes a legnagyobb súlyt megmozdítani. Egy ilyen közösségi kihívásra szólítjuk fel a két nap alatt oda érkezőket, hogy mindenki egy-egy rész megépítésével hozzájáruljon egy nagy, közös installáció elkészítéséhez.

A helyszínen előre felépített modellek, robotok is várják a résztvevőket, amelyeket be lehet indítani, sőt játszani is lehet  majd velük. 

A foglalkozások a kiválasztott feladatok függvényében 45 és 90 perc között mozognak, ingyenesek és nem szükséges előzetes regisztráció, a résztvevők az érkezés sorrendjében próbálhatják ki a különböző tevékenységeket. 

Időpont:

► október 15., szombat 11:00–16:00 óra

► október 16., vasárnap 11:00–17:00 óra

Helyszín: Székely Mikó Kollégium konferenciaterme

Hasonló Fellépők

reInvent Symbols – Jánosi Ágnes-Anikó – Ilyés Réka – linometszetes textilfestőműhely

2022. október 16.

Worbla Mask Making & Performing Workshop