Fondată în 2008, Young Engineers desfășoară activități din sfera ingineriei în peste 50 de țări. Misiunea lor este de a pregăti elevii de 4-15 ani pentru cerințele în schimbare ale forței de muncă din secolul XXI. Până în prezent, organizația a oferit oportunități de învățare prin experiență pentru peste 30.000 de elevi din întreaga lume.

La cea de-a 8-a ediție a pulzArt, știința întâlnește arta, de data aceasta aducându-vă trei ateliere conduse de Young Engineers Afterschool.  

În cadrul sesiunii „Be inventive – Do ART”, participanții folosesc un mixer Lego pentru a amesteca un set de opțiuni de sarcini, care sunt plasate într-o cutie lego. Apoi aleg o sarcină, iar roata norocului determină de ce materiale (diferite elemente lego) au nevoie pentru a o îndeplini. Diferitele obiecte care se construiesc cu Lego, în funcție de vârsta participanților, pot fi mai ușoare sau mai complexe.

În cadrul sesiunii de „Arts and Crafts”, participanții vor primi instrucțiuni despre cum să construiască diverse structuri de desen și modele sau roboți.

În cadrul „Lego Challenge”, participanților li se stabilesc provocări de grup fără instrucțiuni: să construiască un pod stabil, un turn stabil sau o structură care poate deplasa cea mai mare greutate. Invităm pe toată lumea să ni se alăture pentru o provocare comună pe parcursul celor două zile, astfel încât fiecare să poată contribui cu o mică piesă la o instalație colectivă mare.

De asemenea, la fața locului vor exista modele și roboți prefabricați, pe care participanții îi pot porni și cu care se pot juca. 

Sesiunile durează între 45 și 90 de minute, în funcție de sarcinile alese, sunt gratuite și nu necesită înscriere prealabilă, participanții putând încerca diferitele activități pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Data:

► 15 octombrie, sâmbătă, 11:00-16:00

► 16 octombrie, duminică, 11:00-17:00

Locație: Sala de conferințe a Colegiului Național „Székely Mikó”

Artiști Similari

reInvent Symbols – Jánosi Ágnes-Anikó – Ilyés Réka – atelier de vopsit textile și linogravură

16 octombrie 2022

Worbla Mask Making & Performing Workshop