Jánosi Ágnes-Anikó sepsiszentgyörgyi ruhatervező többek között a tárgyi kultúránkban, hímzésekben megjelenő jelképeket kutatja. Célja a jelentésüket, információtartalmukat felfedni és tovább örökíteni kortárs ruhadarabokon. A nőiességet, természetességet, az igaz, őszinte egyszerűségben rejlő szépséget keresi alkotásaiban.

A természettel való kapcsolatunkat az ősi jelképek, ősképek, és a sok évezreden keresztül hozzájuk tapadt gondolati tartalom által erősítettük. A népmeséinkben, mondáinkban, tárgyi kultúránkban, hímzéseinkben megjelenő szimbólumok értéket és tudást képviselnek, ezért is nem mindegy milyen szimbólumot viselünk magunkon.

A 8. pulzArt keretében két alkalommal hívjuk izgalmas műhelyfoglalkozásra az alkotni vágyókat, amelyek egy kötetlen beszélgetéssel kezdődnek a kiválasztott szimbólumokról, hogy a résztvevők megismerkedjenek azok jelentéseivel, majd ezt követően egyéni jelképes lino-metszeteket készítenek, amelyeket különböző ruhadarabokra nyomnak rá. 

A résztvevők az általuk megálmodott egyéni elképzeléseiket valósítják meg, az alkotás öröme, egymás inspirálása által így egy olyan közösség is létrejöhet, amely akár a továbbiakban is képes együtt alkotni és gondolkodni. 

Az érdeklődők egy regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezhetnek egyik, vagy akár mindkét alkalomra. Egy alkalom 90 lejbe kerül azoknak, akik saját ruhadarabra, 150 lejbe azoknak, akik az előzetesen igényelt lenvászon felsőre szeretnének nyomtatni. Akik igényelnek lenvászon felsőt október 9-én éjfélig, akik saját pólóra nyomtatnak október 12-én éjfélig jelentkezhetnek. Workshopponként maximálisan 15 résztvevőt tudunk fogadni. A regisztrációs díjakat kizárólag banki átutalással lehet befizetni. A regisztráció akkor lesz érvényes, ha az űrlap kitöltését követően legtöbb 72 órán belül a Kónya Ádám Művelődési Ház bankszámlaszámára megtörténik a regisztrációs díj utalása.

Időpont:

► október 13., csütörtök 17:00–19:00 óra

► október 14., péntek 17:00–19:00 óra

Helyszín: Kónya Ádám Művelődési Ház

Regisztrációs díjak: 90/150 lej

Jelentkezési határidő:

► október 9., éjfél – azoknak, akik igényelnének lenvászon felsőt

► október 12., éjfél – azoknak, akik nem igényelnek felsőt

Hasonló Fellépők

Lego Challenge Workshop – Young Engineers

2022. október 16.

Worbla Mask Making & Performing Workshop