Designerul vestimentar Jánosi Ágnes-Anikó din Sfântu Gheorghe explorează, printre altele, simbolurile care apar în cultura noastră materială și în broderii. Scopul ei este de a dezvălui semnificația și conținutul acestora și de a le populariza cu ajutorul articolelor de îmbrăcăminte contemporane. În creațiile sale, ea caută feminitatea, naturalețea și frumusețea în simplitatea adevărată și onestă.

Legătura noastră cu natura este întărită de simboluri străvechi, arhetipuri și de conținutul de gânduri atașat acestora de-a lungul a mii de ani. Simbolurile din poveștile noastre folclorice, din zicători, din cultura noastră materială, din broderiile noastre, reprezintă valoare și cunoaștere și, prin urmare, nu este lipsit de importanță ce simbol purtăm.

În cadrul celei de-a 8-a ediții pulzArt vă invităm la două ateliere interesante, începând cu o discuție informală despre simbolurile alese, pentru a afla semnificațiile acestora și apoi pentru a crea linogravuri simbolice individuale care vor fi imprimate pe diferite piese de îmbrăcăminte. 

Participanții își vor realiza ideile individuale și, prin bucuria de a crea și de a se inspira reciproc, se va crea o comunitate care va putea continua să creeze și să gândească împreună. 

Persoanele interesate se pot înscrie la una sau la ambele sesiuni prin completarea formularului de înregistrare AICI. O sesiune costă 90 de lei pentru cei care vor să imprime pe propriul articol vestimentar, 150 de lei pentru cei care vor să imprime pe un tricou din pânză solicitat în prealabil la fața locului. . Cei care solicită un tricou din pânză se pot înscrie până pe 9 octombrie la miezul nopții, iar cei care doresc să își imprime propriul articol vestimentar se pot înscrie până pe 12 octombrie la miezul nopții. Putem găzdui un număr maxim de 15 participanți pe atelier. Taxele de înscriere pot fi plătite numai prin transfer bancar. Înscrierea va fi valabilă dacă taxa de înscriere este transferată în contul bancar al Casei de Cultură „Kónya Ádám” în termen de 72 de ore de la completarea formularului.

Data:
► 13 octombrie, joi 17:00-19:00

► 14 octombrie, vineri, 17:00-19:00

Locație: Casa de Cultură „Kónya Ádám”

Preț: 90 / 150 lei

Termen de înscriere: 

► 9 octombrie, miezul nopți – pentru cei care solicită tricouri din pânză

► 12 octombrie, miezul nopți – pentru cei care nu solicită tricouri

Artiști Similari

Lego Challenge Workshop – Young Engineers

16 octombrie 2022

Worbla Mask Making & Performing Workshop