Szakadjunk csak le a netről. Mármint, lőjük ki a telefonról a wiffencset, ne nézzünk Fb-t, kicsit koncentráljunk arra, ami itt és most történik.

Az X, az Y és a Z generáció a házban. Péntek este van, pulzArt, a Teinben a tűzvédelmi szabályok miatt visszafogott számú tömeg. A színpadon hárman állnak: Simon Katalin-Boglárka és Derzsi Dezső színművészek, illetve Trabalka Cecília, alias Traila, a DJ.

DJ buli a hagyomány jegyében. Lehetetlen. Vagy… Lehet. Minden elhatározás kérdése: a hangfalakból időnként népi motívumok törnek fel, az állandó lüktetésbe vegyülve. Az eredmény a disszonancia és az összhang kusza játéka. A bulizók szemlátomást élvezik a dolgot. A deephouse, house vonal határozottan táncolós zene.

Táncolós? – kérdezheti az olvasó, aki az ilyen partikról szeletelős, égszúrós és egyéb mozdulatokról kezd fantáziálni. Jogos kérdés, azonban itt vannak valódi táncmozdulatok is. Illetve annak töredékei. A keverő mellett két emelvény is van, rajta a moldvai, illetve székely népviseletbe öltözött színészek. A gondolat persze újra az internetes folklórból érkezett: GIF animáció módjára ismételnek egy-egy mozdulatsort. Újabb olvasatot kaptunk a hagyományok és a modern formák keveredésére – hisz a Hagyományok évében a pulzArt pontosan ezen téma körül forog.

Kiss Bence

Hasonló Fellépők

Borbély–Dresch Quartet

Arifa világzenei koncert

Argo