Cumpără Bilete

Originar din Dubrovnik, Croația, Egoless este un producător și artist live act a cărui muzică este puternic influențată de țara sa natală. După moartea lui Tito, republica (parte a fostei Iugoslavii) se pregătea încet-încet pentru vărsarea de sânge, care a culminat la începutul anilor ’90, expunând ce este mai rău în ființa umană și transformând răutatea în autoritate morală. Încă de la o vârstă fragedă, muzica a fost o evadare din realitatea dură care îl înconjura pe Egoless și, foarte curând, după ce a descoperit punk & rock-ul în jurul anului 1997, și-a înființat prima trupă și a făcut primele concerte încă de la vârsta de 14 ani.

De atunci, a devenit dependent de muzica dub, reggae și mai ales jungle prin intermediul albumului „Timeless” al lui Goldie, dedicându-se exclusiv proiectului Egoless în loc să cânte la concertele tradiționale. El combină muzica dub și dubstep într-un întreg organic, păstrând intacte bazele ambelor genuri, folosind în același timp tehnici vechi de dub jamaican și hardware analog.

După nenumărate lansări de succes pe vinil și în format digital pentru case de discuri respectate ale industriei, a semnat și a lansat EP-ul „Empire of Dirt”, foarte apreciat, la influenta casă de discuri „DEEP MEDi MUSIK” a lui Mala.

În timpul pandemiei, a decis să își regândească prestația live, reconstruindu-și de la zero echipamentul, care include acum samplere, echipamente modulare, un looper, precum și o chitară bas. Noul setup permite o interpretare mult mai experimentală și mai improvizată. 

Prin numărul său live de la pulzArt 8, veți fi transportați într-un univers nou, incitant, dar în același timp ciudat de familiar: un amestec perfect de sunet industrial dub și elemente de glitch, techno și ambient.

Data: 16 octombrie, duminică, ora 01:00

Locație: Zamat Café

facebook.com/EGOLESS/

Artiști Similari

16 octombrie 2022

pulzParty

16 octombrie 2022

Noya Rao (UK)

14 octombrie 2022

Hugo Kant (FR) Live Act