Cumpără Bilete

„Este muzica pe care vrei să o asculți în timp ce soarele apune într-o seară caldă de vară. Este muzica care te face să simți ceva.”

Există un trib indigen în Peru, numit Shipibo, care are o tradiție foarte veche în vindecarea cu ajutorul plantelor medicinale. În limba Shipibo, Noya înseamnă zbor, în timp ce Rao se referă la spiritul plantelor și puterea lor vindecătoare. Noya Rao este considerată a fi întruchiparea fizică a unui suflet feminin iluminat. Un copac foarte rar, din care se știe că există doar câţiva în tot bazinul Amazonului. Arborele luminii pure și al iubirii necondiționate, acesta este maestrul învățător suprem din toate plantele. Se știe că o dietă pe bază de ceai făcut din scoarța de Noya Rao îi ajută pe oameni să își găsească scopul vieții, îi binecuvântează cu cunoștințe străvechi și le oferă claritate asupra existenței lor.

În timpul ceremoniilor de vindecare, șamanii cântă cântece medicinale, numite Icaros. Se crede că, după construirea unei relații de încredere cu spiritul plantei maestre, o persoană este învățată Icaros direct de către spiritul plantei pentru a primi energia vindecătoare și înțelepciunea plantei maestre. Diferite Icaros au puterea de a înveseli sau de a calma o persoană, sau de a curăța energiile negative acumulate în corp.

Și de ce sunt relevante toate acestea, ați putea întreba? Pentru că concertul de închidere a pulzArt8 este susținut de o trupă britanică numită „Noya Rao”, al cărei album de debut se numește „Icaros”… După cum probabil ați ghicit până acum, trupa are un sunet foarte unic, nu doar datorită vocii visătoare a Oliviei Bhattacharjee, ci și datorită jocului de tobe poliritmice de tip trip-hop al lui Matt Davies, însoțit de liniile de bas suave ale lui Chris Dagger și de melodiile vesele ale lui Tom Henry la clape.

Cu un echilibru perfect între sunetele electronice și cele organice, trupa se bazează pe influențe vechi și noi, combinând peisajele sonore de pe vremuri cu compoziția contemporană a cântecelor.

Deci, vorbim de jazz, hip hop sau de muzică electronică? Noi am spune că avem de-a face cu o muzică pentru suflet, care sfidează genurile, cu o estetică vintage.

Pregătește-ți mintea și sufletul pentru a experimenta un Icaros contemporan!

Data: 16 octombrie, duminică, ora 20:00

Locație: Teatrul „Tamási Áron”, Sala Mare

Bilete: 40 / 20 lei

facebook.com/noyaraomusic/

Artiști Similari

16 octombrie 2022

pulzParty

15 octombrie 2022

Egoless (HR) Live Act

14 octombrie 2022

Hugo Kant (FR) Live Act