Jegyvásárlás

„Olyan zene, amit egy meleg nyári estén, a naplementét nézve hallgatnál. Olyan, zene ami érzéseket kelt benned.”

Peruban él egy bennszülött törzs, a Shipibo indiánok, akiknek ősi hagyományaik vannak a természetgyógyászat terén. Shipibo nyelven a Noya repülést jelent, míg a Rao a növény lelkére illetve a gyógyírre utal. Noya Raót egy megvilágosodott női lélek fizikai megtestesítőjének tartják. Egy nagyon ritka fa, amelyből csak egy pár létezik az egész Amazonas-medencében. A tiszta fény és a feltétel nélküli szeretet fája, ő a legfőbb tanító növény. A Noya Rao kérgéből készült teával való böjt a közhiedelem alapján segít az embereknek megtalálni életcéljukat, és egy olyan ősi tudással áldja meg őket, mely által könnyebben megértik létezésük összefüggéseit.

A szertartások során a sámánok gyógyító dalokat énekelnek, melyeket Ikarónak neveznek. Úgy tartják, hogy miután bizalmat építettünk ki a mesternövény szellemével, közvetlenül a növény tanítja meg nekünk ezeket az Ikarókat, ezáltal átadva a gyógyító energiáját és bölcsességét.

A különböző Ikarók képesek megnyugtatni, akár felvidítani az embert, vagy megtisztítani a testben felhalmozódott negatív energiákat.

De miért is releváns ez az egész? A pulzArt 8 zárókoncertjét a Noya Rao nevű brit zenekar tartja, a banda debütáló albumának címe pedig „Icaros” (Ikarók)…

Ahogyan azt már sejteni lehet, a zenekar hangzása nagyon különleges, nem csak Olivia Bhattacharjee álomszerű énekének, hanem Matt Davies trip-hopot megidéző poliritmikus dobjátékának is köszönhetően, amelyet Chris Dagger finom basszus groovejai és Tom Henry derűs billentyűjátéka kísér. 

Az elektronikus és organikus hangzás tökéletes egyensúlyával, a banda a régi és az új zenei hatásokból egyaránt merít, ötvözve a múlt hangzásvilágát a kortárs dalírással.

Tehát jazz, hip hop vagy elektronika? Ez egy műfaji határokon átívelő, futurisztikus soul zene, vintage esztétikával.

Készítsd fel az elméd és a lelked, hogy megtapasztald, milyen a kortárs Ikaró!

Időpont: október 16., vasárnap, 20:00 óra

Helyszín: a Tamási Áron Színház nagyterme

Jegyárak: 40/20 lej

facebook.com/noyaraomusic/

Hasonló Fellépők

2022. október 16.

pulzParty

2022. október 15.

Egoless (HR) Live Act

2022. október 14.

Hugo Kant (FR) Live Act