Spectacol unic în Europa, plin de umor, despre viaţa lui Ulise (Odiseu). Dar nimeni să nu se aştepte să vadă prea bine-cunoscuta poveste, cu textul original, căci aici se poate auzi povestea revenirii acasă a lui Odiseu într-un limbaj modern, contemporan, cu scoaterea în evidenţă a unor aventuri caracteristice ale epopeii.

În spectacol se fac auzite numeroase asocieri specific maghiare, glume şi melodii, de parcă ar fi fost rescrisă de  Monty Python (The Pythons), plină de umor, de inventivitate lingvistică şi de jocuri de cuvinte. În această producţie deosebită, Odiseea, epopeea lui Homer, este relatată cu ajutorul unor ustensile de uz casnic, începând de la strecurătoare, deschizătoare, până la varză creaţă, totul este aici, chiar şi soldăţei ambalaţi în hârtie colorată. Spectacolul poate fi divertisment nu numai pentru adulţi, ci şi pentru copiii cu vârsta de peste zece ani, putând fi considerat un adevărat program familial.

Spectacolul este regizat de Philippe Genty şi Mary Underwood, iar cu trupa lor franceză, au pus deja în scenă această producţie. Cei trei actori Szorcsik Kriszta, Dévai Balázs şi Jerger Balázs joacă povestea.

Spectacolul a avut premiera în primăvara acestui an, fiind o coproducţie a Teatrului Bárka, a Festivalului de Primăvară din Budapesta şi a Institutului Francez.

Philippe Genty (1938 -) este una din figurile legendare ale vieţii teatrului francez, reuşind să combine mai multe genuri de creaţie. Este regizor, coreograf şi păpuşar, el începându-şi cariera ca şi artist plastic – grafician, iar în anul 1967 a fondat prima lui trupă de teatru, sub numele Compagnie Philippe Genty. La început, această trupă experimenta teatrul de păpuşi, dar din primele momente de activitate, şi-a lărgit, încetul cu încetul, sfera genurilor, şi s-a străduit să îmbine mişcarea, muzica, arta vizuală şi animaţia.

Artiști Similari

TEARUL JEL SZÍNHÁZ–NAGY JÓZSEF: WOYZECK

FEHÉR FERENC: MORGAN AND FREEMAN

FEHÉR FERENC: TAO TE