Au câştigat numeroase premii la Geneva, Paris, Moscova şi Budapesta. Doi dintre fondatorii trupei,  Siomone Fassari şi Camilla Pessi sunt clovni profesionişti, ambii absolvind cursurile Şcolii de Clovni  Teatro Dimitri din Elveţia.

La zece ani după absolvire, în anul 2004 li s-au reunit drumurile, când Simone a căutat-o pe Camilla pentru a înlocui fostul partener. Această colaborare a fost caracterizată de  o încrengătură complexă de fire artistice şi umane, devenind în scurt timp permanentă: în 2008, acest duo a devenit un trio prin aderarea la trupă a lui Valerio Fassari – care a consolidat linia teatrală şi muzicală.

Succesul nu s-a lăsat mult aşteptat – în 2010 trupa Baccala Clown a câştigat premiul publicului de la Festivalul Geneva. Atunci, şi regizorul Luis Spagna şi-a început colaborarea cu trupa, iar spectacolul intitulat PSS PSS a câştigat recunoaştere atât în cercurile profesionale, cât şi în rândul publicului.

Baccala Clown arată o producţie îmbogăţită cu elemente teatrale rafinate şi sofisticate. La unul dintre festivalurile la care a participat, a câştigat Premiul Cirque de soleil.

Baccala Clown:
Simone Fassari, Camilla Pessi
Pagină web: http://www.ibaccalaclown.com/

Artiști Similari

TEARUL JEL SZÍNHÁZ–NAGY JÓZSEF: WOYZECK

FEHÉR FERENC: MORGAN AND FREEMAN

FEHÉR FERENC: TAO TE