Genfben, Párizsban, Moszkvában és Budapesten is szakmai díjat zsebeltek be. A bohóckodást komolyan űző társulat két alapítója Siomone Fassari és Camilla Pessi szakképzett bohócok, mindketten Svájcban, a Teatro Dimitri iskola tanítványai voltak.

Éppen tíz éve, azaz tanulmányaik elvégzése után 2004-ben találkozott útjuk, amikor Simone felkereste Camillát, azzal a céllal, hogy helyettesítse korábbi partnerét. Művészi és emberi szálak komplex kuszasága jellemezte ezt az együttműködést, amely hamarosan állandóvá vált: a duó azonban 2008-ban trióvá nőtte ki magát, Valerio Fassari csatlakozásával – aki a színházi és zenei vonalat erősítette.

A siker nem váratott magára sokat – 2010-ben a Genfi fesztivál közönségdíját szerezte meg a Baccala Clown. Ekkor Louis Spagna rendező is elkezdett dolgozni a csapattal a PSS PSS névre keresztelt show pedig újra tarolt szakmai körökben és a közönség kegyeiben egyaránt.

A Baccala Clown kifinomult, színházi elemekkel alaposan megspékelt bohócprodukciót mutat: az egyik fesztiválon például a Cirque de soleil díját is elnyerték.

Baccala Clown:

Simone Fassari, Camilla Pessi

Honlap:
http://www.ibaccalaclown.com/

Hasonló Fellépők

Odeon Színház–Gianina Cărbunariu: For Sale

JEL SZÍNHÁZ–NAGY JÓZSEF: WOYZECK

FEHÉR FERENC: MORGAN AND FREEMAN